Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Milloin toteutuu vuosikymmeniä kestänyt haave soivasta salista Jyväskylässä?

Jyväskylä-Seuran ja Jyväskylä Sinfonian järjestämässä yleisötilaisuudessa 5.9. tutkitaan Jyväskylä Sinfonian matkaa teatteritalosta Paviljonkiin ja keskustellaan yhteisestä unelmasta.

Mitä soiva sali tarkoittaa musiikin, yleisön ja muusikoiden kannalta?

Jyväskylä-Seuran ja Jyväskylä Sinfonian Kylä tutuksi -luennolla maanantaina 5.9. kello 18–19.30 pääkirjaston Minnansalissa kapellimestari Sakari Oramo kertoo kokemuksiaan eri salien akustiikasta ja sen vaikutuksesta työskentelyyn. Muusikon näkemyksen sekä sanoin että sävelin tuovat Jyväskylä Sinfonian fagottisektion Sanna Wihinen ja Emil Fuchs.

Oramolla on laaja kokemus akustiikasta kapellimestarin näkökulmasta. Hän on ollut mukana muun muassa Radion sinfoniaorkesterin siirtyessä Helsingin musiikkitaloon ja vaikuttamassa Lontoossa BBC:n orkesterin akustisiin ratkaisuihin.

Oramo johtaa luentoviikolla Jyväskylä Sinfonian syyskauden avajaiskonsertin keskiviikkona 7.9.

Jyväskylässä on ollut vuosikymmeniä haave soivasta konserttisalista. Parhaillaan valmistellaan Jyväskylän Paviljongin salin akustiikan uudistamista, jotta Jyväskylä Sinfonia voi siirtyä Paviljonkiin konsertoimaan tammikuusta 2024 alkaen.

Tämänhetkistä tilannetta ja suunnitelmia esittelevät Jyväskylä Sinfonian intendentti Emma Anttila sekä Jyväskylän Tilapalveluista suunnittelupäällikkö Kaisa Jokinen. Tilaisuuden juontaa Jyväskylä-Seuran puheenjohtaja Helinä Mäenpää. Muusikoiden näkökulman sekä sanoin että sävelin tilaisuuteen tuovat Jyväskylä Sinfonian fagottisektion Sanna Wihinen sekä Emil Fuchs.

Luennon loppuun on varattu aikaa keskustelulle. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.