Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Messut palaavat rytinällä Paviljonkiin – tarjolla suuria yritys- ja kuluttajatapahtumia sekä yli 30 konserttia

Jyväskylän Paviljongin syksyn kalenteriin on mahdutettu useita suurtapahtumia, kuten alansa suurimpia messuja. Tämä tarkoittaa toiminnan palaamista ennalleen lähes kahden ja puolen vuoden hiljaiselon päätteeksi.

Suurtapahtumat polkaisevat käyntiin loppuunmyydyt Sähkö, Valo, Tele ja Av -messut. Yhteensä satoja näytteilleasettajia keräävä tapahtuma täyttää kaikki Paviljongin messuhallit, keräten esimerkiksi aurinkoenergian, sähköisen liikenteen ja kiinteistöautomaation ammattilaiset ympäri Suomen yhteen paikkaan. 7.–9.9. järjestettävien messujen puhujia ovat mm. Aalto-yliopiston työelämäprofessori Jarmo Limnell sekä Helsingin kaupungin energia-asiantuntija Kalevi Härkönen.

Toiset ammattimessut ovat lokakuun lopulla 25.–27.10. FinnMateria-messut ovat Pohjoismaiden suurin kaivosalan ammattitapahtuma, jossa perehdytään tänä vuonna esimerkiksi vastuullisiin energiaratkaisuihin ja teknologioiden hyödyntämiseen. Puhujiksi on kiinnitetty mm. europarlamentaarikot Henna Virkkunen ja Sirpa Pietikäinen sekä Metso Outotecin toimitusjohtaja Pekka Vauramo.

Suurelle yleisölle tunnetumpia tapahtumia ovat marraskuun lopun Kirja, Ruoka & Viini -messut 25.–27.11 sekä Joulu, Lahja & Käsityö-messut.

Paviljongissa järjestetään 22.9. myös Rekry-, Työelämä & Koulutus -tapahtuma, jonka tarkoituksena on yhdistää työtä etsiviä, opiskelijoita ja alaa vaihtavia eri alojen työnantajiin. Pääpuhujana on yrittäjänä ja radio- ja televisiojuontajana tunnettu Jaajo Linnonmaa.

Sijoittajille suunnatut Raha & Talous -messut järjestetään 3.11. Puhujanpöntöstä löytyvät Etlan toimitusjohtaja Aki Kangasharju, Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeri sekä sijoittaja, kirjailija ja puhuja Merja Mähkä.

Suurien messujen lisäksi Paviljongissa järjestetään useita viihdetapahtumia. Syyskuun alussa alkava kausi tuo Jyväskylään yli 30 keikkaa, joissa esiintyvät useat viihdemaailman tähtinimet. Tarjolla on myös musikaaleja, oopperaa sekä esimerkiksi Harry Potter -sinfoniaorkesteriesitys.

Keskisuomalainen Oyj omistaa 26,3 prosenttia Jyväskylän Messut Oy:stä. Muita isoja osakkaita ovat Jyväskylän kaupunki, Osuuskauppa Keskimaa ja Keski-Suomen Osuuspankki.