Valtorin toimitusjohtajahaku on edennyt haastatteluvaiheeseen – alkuperäinen aikataulu todennäköisesti venyy

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtorin uuden toimitusjohtajan hakuprosessi on edennyt haastatteluvaiheeseen. 23 hakijasta kaikki eivät saaneet kutsua. Tarkkaa haastateltavien määrää hausta vastaava Valtiovarainministeriön ICT-johtaja Jarkko Levasma ei suostu erittelemään.

– Aika normaali määrä tällaiseen hakuun. Kutsutuissa on paljon potentiaalia, ja todennäköisesti haastattelukierroksia järjestetään useita. Meillä ei ole suurta kiirettä, sillä Valtorissa on hyvin toimiva johto tälläkin hetkellä.

Alun perin uuden toimitusjohtajan oli tarkoitus aloittaa viiden vuoden virkakautensa 1. lokakuuta, mutta Levasman mukaan aikataulusta joudutaan todennäköisesti tinkimään.

– Kun haastattelukierrokset on pyöritetty, tehdään vielä turvallisuusselvitykset. Näissä menee oma aikansa kun tehdään huolellisesti. Ehdokkailla on vielä erilaiset mahdollisuudet irrottautua nykyisistä tehtävistään.

Valtorin edellinen toimitusjohtaja erosi tänä kesänä tehtävästään hänestä tehdyn tutkintapyynnön vuoksi.

Uusi toimitusjohtaja tulee ennakkotietojen mukaan vastaamaan virassaan vastikään valitulle hallintopolitiikan alivaltiosihteeri Susanna Huoviselle. Huovinen on Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry:n toiminnanjohtaja.

– Näin toimittiin ainakin aiemman alivaltiosihteerin aikaan, ja nyt Huovinen aloittaa virassa, Levasma täsmentää.

Valtorin päätoimipaikka on Jyväskylässä Vapaudenkadulla, mutta nykyaikana etätyö mahdollistaa toimitusjohtajan työn muillakin paikkakunnilla, vaikkapa Helsingissä.

– Olemme valtakunnallinen organisaatio, ja toimitusjohtajan täytyy olla näkyvä joka puolella. Läsnäolon tulee olla siellä, missä on asiakasvirastoja. Niitä on paljon pääkaupunkiseudulla.

Valtorin Helsingin toimipiste sijaitsee Lintulahdenkadulla Sörnäisissä.

Toimitusjohtaja

He hakivat virkaa

Musse Adam, Teemu Anttila, Jukka Markus Heikkilä, Petteri Holopainen, Harri Hyvönen, Juho Härme, Sebastian Johansson, Jussi Kivinen, Tuomo Kouhia, Paula Kujansivu, Antti Laurila, Mikko Lindholm, Peter Marks, Mika Matturi, Anne Mäkelä, Jari Nevalainen, Sami Puukari, Jani Päivärinta, Marja Rantala, Jukka Santala, Erik Semenius, Jari Virtanen sekä Aleksi Yrttiaho.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut