Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Meidän juttu | Suomi-Amerikka-yhdistysten Jyväskylän paikallisyhdistys teki retken Pohjanmaalle

SAM Jyväskylän eli Suomi-Amerikka-yhdistysten Jyväskylän paikallisyhdistys teki kevätretken Pohjanmaalle 17.–18.5. Retki oli pitkään odotettu, sillä korona siirsi sen toteutumista lähes kahdella vuodella.

Matkan päätavoitteena oli tutustua Suomesta Amerikkaan suuntautuneen siirtolaisuuden historiaan, mutta matkaohjelmaan sisältyi myös muuta mielenkiintoista nähtävää Pohjanmaalla, muun muassa taiteilija Tapio Aution ateljee ja Punaisen Tuvan viinitila Alajärvellä.

Seinäjoella vierailimme muun muassa Alvar Aallon piirtämässä Lakeuden Ristin kirkossa. Seinäjoelta matka jatkui Peräseinäjoelle Siirtolaisinstituutin näyttelyyn, jossa on esillä Pohjois-Amerikkaan ja Australiaan lähteneiden siirtolaisten esineistöä. Kotimatkalla pysähdyimme vielä Kalajärven rannalla sijaitsevassa Suomen Siirtolaisuusmuseo Maailman Raitissa, jossa esitellään suomalaisten siirtolaisten asumista ja elinoloja eri puolilla maailmaa.