Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Podcast | Kun puhelin pirisee keskellä yötä, on tilanne päällä – jäljestyskoirat auttavat työssä, johon ihminen ei pysty

Radio Keskisuomalaisen Elämänturvaradiossa puhuttiin tällä viikolla jäljestyskoiratoiminnasta, lemmikkivakuutuksista ja Lemmikkihelpistä. Haastattelussa käyneellä LähiTapiola Keski-Suomen yritysneuvoja Tiia Pellonpäällä on itsellään kolme koiraa, joiden kanssa hän harrastaa jäljestämistä.

Jäljestäminen on ajankohtaista juuri nyt, sillä hirvieläimet liikkuvat syksyn hämärällä erityisen aktiivisesti, mikä tarkoittaa tositoimia monille jäljestyskoirille. Pellonpää on koiriensa kanssa ollut mukana monenlaisissa jäljestystehtävissä. Tyypillisiä esimerkkitapauksia ovat liikenneonnettomuudessa tai metsästystilanteessa haavoittuneiden eläinten paikantaminen.

Aina kaikki ei mene kuin Strömsössä, vaan tositoimissa eteen voi tulla hyvin yllättäviä ja haastavia hetkiä.

Entä mitä jäljestys vaatii koiralta? Miten jäljestysharrastuksen voi aloittaa? Kuuntele haastattelu, niin tiedät!

Elämänturvaradio on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä LähiTapiola Keski-Suomen kanssa. Uusi jakso kuullaan radiossa viikoittain torstaina kello 12.30 ja uusintana sunnuntaina kello 13.30.