Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Meidän juttu | Juhon ja Hilman jälkeläiset kokoontuivat Heinälän tilalle

Kauan on aikaa kulunut siitä, kun Lauri Paavonpoika Valkonen asettui uudisasukkaaksi Laukaaseen Peurunkajärven erämaalle vuonna 1553. Laurin jälkeläinen, Juho Juhonpoika Valkonen viljeli Hilma-vaimonsa kanssa Lassilan tilaa Laukaassa 1800–1900-lukujen taitteessa. Juhon ja Hilman elämästä alkoi jo kertyä valokuvallistakin tietoa.

Juhon ja Hilman jälkeläiset kokoontuivat Heinälän tilalle sunnuntaina 4.9. juhlimaan suvun valokuvakirjan julkistamista. Kari Valkosen johtaman toimitustiimin kokoamana saatiin aikaan 112-sivuinen valokuvallinen historiateos suvun vaiheista.

Koolla oli 46 sukuun kuuluvaa, kaukaisin osallistuja oli Ruotsista asti. Heinälän tila oli luonteva valinta juhlapaikaksi, sillä suvun juhlia on pidetty siellä aiemminkin. Kirja kiinnosti osallistujia, onhan se ainutlaatuinen valokuvakooste suvun vaiheista yli sadan vuoden ajalta, ja osaltaan kooste paikallishistoriaa.