Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Podcast | Itseoppinut sijoittaja kertoo, mitä tekisi toisin, jos pääsisi hyppäämään aikakoneeseen – kuuntele Sijoitusradion uusin jakso!

Radio Keskisuomalaisen Sijoitusradion syyskuun jaksossa jututettiin 23-vuotiasta Lauri Leikkosta, joka kiinnostui jo teini-iässä sijoittamisesta. Nuoresta iästään huolimatta hän on ehtinyt sijoittaa miltei kymmenen vuoden ajan – alaikäisenä omien vanhempiensa kanssa ja täysi-ikäistyttyään itsenäisesti. Tällä hetkellä OP Keski-Suomen asiakkuusasiantuntijana työskentelevä Leikkonen on alunperin opetellut sijoittamisen saloja omin avuin lukemalla alan kirjallisuutta, kahlaten internetin keskustelupalstoja ja tutustumalla pörssiyhtiöiden liiketoimintaan. Nykyisin hän myös opiskelee liiketaloutta ammattikorkeakoulussa.

Minkälaisia onnistumisia ja epäonnistumisia itseoppinut sijoittaja on kokenut? Mitä hän tekisi toisin, jos pääsisi hyppäämään aikakoneeseen? Millaisia vinkkejä sijoittamiseen liittyvistä sudenkuopista Leikkonen antaa aloitteleville sijoittajille, jotka haluavat pyörittää omia osakesalkkuujan itse? Näihin kysymyksiin kuulet vastaukset haastattelussa. Leikkosta jututtaa Henri Berg.

Jakson alussa keskustellaan talouden ajankohtaisista puheenaiheista; edelleen villinä laukkaavasta inflaatiosta ja kuluneen kuuden kuukauden rajusta korkojen noususta. Suomalaisten asuntolainoista suurin osa on sidottu 12 kuukauden euriboriin, jolloin lainan korko tarkistetaan kerran vuodessa. 12 kuukauden euribor on puolessa vuodessa noussut nollan alapuolelta jo yli kahden prosentin, mikä tarkoittaa lukuisille asuntovelallisille merkittävää kasvua lainanhoitokuluissa. Energiakriisin ja hurjasti nousseiden hintojen kanssa tämä voi merkitä pahaa kassakriisiä monissa kotitalouksissa.

Miksi korkojen hurja nostaminen on käytännössä ainoa työkalu taistelussa inflaatiota vastaan? Onko taloudessa mitään muuta suuntaa kuin vääjäämättä edessäpäin odottava lama?

Sijoitusradio kuullaan radiossa kerran kuukaudessa perjantaina kello 12.30 ja uusinta lauantaina kello 15.00. Ohjelma on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä OP Keski-Suomen kanssa.