Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Podcast | Jalkapallo, pesäpallo, jääpallo, koripallo ja jääkiekko – 1923 perustetun Jyväskylän Palloilijoiden vaiherikas historia koostetaan näyttelyksi

JYP ja JJK ovat vuonna 1923 perustetun Jyväskylän Palloilijoiden nykyisiä soihdunkantajia ja suoria perillisiä. Miltei sata vuotta sitten perustetun seuran tarina on kuitenkin paljon muutakin kuin jalkapalloa ja jääkiekkoa. Itse asiassa jääkiekkotoimintakin alkoi vasta vuonna 1947.

Keski-Suomen museoon ilmestyy alkuvuodesta näyttely jyväskyläläisen palloilulajien erikoisseuran satavuotisesta historiasta. Näyttelyn käsikirjoittaja Mikko Lundell on ehtinyt jo penkoa paikallisia arkistoja ja löytänyt sieltä muun muassa alkuperäisiä sadan vuoden ikäisiä seuran perustamispapereita. Tulevaan näyttelyyn kaivataan vetoapua myös kuntalaisilta.

– Tällä tarkoitetaan esimerkiksi kuvia, tarinoita ja esineitä, kertoi Lundell tiistaina Radio Keskisuomalaisen aamulähetyksessä Henri Bergin haastattelussa.

Kuuntele keskustelu Jyväskylän Palloilijoiden vaiherikkaasta historiasta sekä seuraan pureutuvasta tulevasta näyttelystä alapuolelta!