Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Podcast | MTK:n energia-asiantuntija pöyristyi Euroopan parlamentin esityksestä vähentää puun energiakäyttöä

Euroopan parlamentti äänesti vajaa pari viikkoa sitten kannastaan uusiutuvan energian direktiivin muuttamiseksi. Suurelta yleisöltä hiukan vähemmälle huomiolle jäänyt aihe on nostanut pintaan voimakasta keskustelua metsäalalla. Suomessa äänenpainot ovat olleet monin paikoin todella kriittisiä. Esimerkiksi maanviljelijöiden, metsänomistajien ja maaseutuyrittäjien etujärjestö Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto tyrmäsi EU-parlamentin kannan totaalisesti.

– Parlamentin kanta on kestämätön ja todellisuudesta vieraantunut, kommentoi MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila tuoreeltaan parin viikon takaisen äänestyksen jälkeen.

– Kaukolämmön hinta tulee Suomessa nousemaan, toteaa puolestaan energia-asiantuntija Anssi Kainulainen esityksen vaikutuksista kotitalouksille.

Mitä esitys sitten käytännössä ja konkreettisesti tarkoittaa ja miksi MTK pitää sitä niin huonona? Eikö puu yhtäkkiä enää olekaan uusiutuva luonnonvara? Eikö puuta saa lähitulevaisuudessa enää käyttää asuntojen lämmitykseen?

Henri Berg jututti Radio Keskisuomalaisen aamulähetyksessä Anssi Kainulaista aiheesta.