Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaksi rekkaa ajoi ulos Joutsassa samalla tiellä, jolta Ely-keskus toivoi raskasta liikennettä pysymään pois – liikennehaitta kestää arviolta torstaipäivään saakka

Joutsassa Poikkitiellä jo toinen rekka päätyi iltapäivällä ojaan saman päivän aikana. Ulosajossa vältyttiin henkilövahingoilta.

Rekka oli renkaillaan ojassa oikea kylki ojanpenkkaa vasten. Koska kohta oli kallioisempi, rekan kaikki oikeanpuolen renkaat menivät rikki ja myös polttoainesäiliö puhkesi.

Hälytys onnettomuudesta tuli kello 16.41. Pelastuslaitoksen yksiköt tekivät paikalla polttoaineen torjuntatoimia.

Pelastuslaitoksen tilannekeskuksen päivystävä palomestari arvioi puoli kahdeksan aikaan illalla, että liikennehaitta paikalla tulee kestämään torstaipäivään saakka. Toinen ajokaista oli tuolloin osittain tukossa. Pelastuslaitokselta tehtävään oli tuolloin osallistunut kaikkiaan viisi yksikköä.

Tarkka onnettomuuspaikka oli puoli kilometriä asfalttitiestä tien pohjoispäädyssä.

Polttoainetta valui ojaan arviolta 500 litraa 20–30 metrin matkalle. Ympäristöhaittaa oli päivystävän palomestarin vaikea vielä arvioida. Lastina rekassa oli rautatavaraa.

Pelastuslaitoksella ei ollut arviota onnettomuuden syystä.

Ensimmäinen, aiemmin keskiviikkona ojaan päätynyt rekka, sijaitsi noin reilun kolmen kilometrin päässä toisen rekan onnettomuuspaikasta. Hälytys tälle tehtävälle tuli kello 13.20.

Tässäkään ulosajossa ei tapahtunut henkilövahinkoja ja rekka jäi renkailleen ojaan ilman pahempia vahinkoja. Liikennehaittaa ei muodostunut.

Ulosajon syystä ei ollut tietoa. Pelastuslaitoksen tiedon mukaan kuorma oli tyhjä.

Rekkaliikenne on ajautunut Poikkitielle Nelostien sulun takia. Ely-keskus on esittänyt toiveen, että Nelostien raskas liikenne ei menisi lainkaan Poikkitielle. Myös maanantaina yksi raskas ajoneuvo suistui Poikkitiellä ojaan.

Yleisöryntäys, mediaryntäys, Nato-komentajan vierailu... Näin Nelostien sulkenut sotaharjoitus sujui Joutsassa – katso video

130 opastetta, vilkkuvaloja ja sotilaspoliiseja – Baana 22 -harjoitus Joutsan varalaskupaikalla vie Nelostien kulkijat kiertotielle

Kartassa alla Poikkitien sijainti. Sijainti ei ole tarkka onnettomuuspaikka.