Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sähkön hinta laskee varhain torstaina jopa miinukselle

Sähkön pörssihinta laskee huomenna torstaina peräti negatiiviseksi. Halvimmillaan tuntihinta on aamuyöllä kello 3.00, jolloin sähköä saa jopa -0,123 sentillä kilowattituntia kohden. Pörssisähkösopimuksen tehneelle kuluttaja-asiakkaalle tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että sähköä saa kyseisenä hetkenä ilmaiseksi.

Sähkön pörssihinnat löytyvät Fingridin ylläpitämästä Tuntihinta-sovelluksesta. Negatiivinen hinta tarkoittaa sitä, että tuotanto ylittää kulutuksen. Aamun sarastaessa hinta palautuu plussalle mutta säilyy koko päivän erittäin halpana.

Huipputunnit osuvat torstaina tavanomaiseen kello 18 ja kello 20 väliseen aikahaarukkaan, jolloin tuntihinta nousee 0,68 senttiin kilowattitunnilta. Tämäkin on erittäin edullista, sillä sähkö on käynyt esimerkiksi tiistaina yli 60 sentissä kilowattitunnilta.

Halvat hinnat johtuvat voimakkaasta tuulesta. Syysmyrsky tuottaa tuulivoimaa sitä tahtia, että tuotanto lähentelee kulutuslukemia myös päivällä.