Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Meidän juttu | Baytuna-näyttelyssä voi kokea nykyhetken ja kaukaisen menneisyyden 4 000 vuoden ajalta

Monikulttuurikeskus Gloriassa sukellettiin Lounais-Aasian ja Pohjois-Afrikan alueiden kirjallisuuteen, taiteeseen ja muinoin kukoistaneisiin maailmoihin.

Tämä tapahtui 27.9., kun Baytuna-näyttely pistettiin pystyyn Gloriaan ja Mataran aulaan. Baytuna on interaktiivinen ja liikkuva näyttely, jossa voi kokea nykyhetken ja kaukaisen menneisyyden 4 000 vuoden ajalta rennossa ilmapiirissä vaikka nojatuolissa lekotellen. Se on osa Kotona kulttuurissa/Making Home Abroad -projektia. Avajaisissa saatiin lukea, leikkiä, kuunnella, koskettaa, katsella ja vertailla kulttuuriperintöä eri alueilta kolmessa pienessä olohuoneessa.

Nuolenpääkirjoitusta harjoiteltiin työpajassa Mataran Markkinoilla. Kuvassa alkoholitonta kuohuviiniä juhlan kunniaksi kilistävät Gloria, Arja, Sara, Johanna, Baytunasta vastaava Caroline ja Anni. Myös pikkupurtavat maistuivat. Näyttelyyn ehdit ihastumaan 14.10. asti, ja sen jälkeen Keski-Suomen museossa 18.–30.10. Tervetuloa tutustumaan monikulttuuriseen menneisyyteen!