Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Podcast | Asiantuntijan arvio talven sähköpulan ja kierrätettävien sähkökatkojen todennäköisyydestä: "Täytyy varautua siihen, että se tulee"

Radio Keskisuomalaisen aamulähetyksessä pohdittiin torstaina, riittääkö Suomessa sähköä tulevan talven kylmimpinä hetkinä. Haastattelussa käyneen Alva Sähköverkko Oy:n käyttöpäällikkö Sakari Kauppisen mukaan sähköpulan toteutuminen on täysin mahdollista, vaikka kaikki mahdolliset keinot sen ehkäisemiseksi olisi tehty.

– Nyt on sellainen tilanne, että meidän täytyy varautua siihen, että se tulee.

Konkreatiatasolla tästä seuraisi suunnitellusti kierrätettävät sähkökatkot, jotka kestäisivät aluekohtaisesti noin puolitoista tuntia. Mutta mitä se käytännön tasolla tavan ihmiselle tarkoittaa, ja miten näihin sähkökatkoihin olisi syytä varautua? Kuinka ajoissa mahdollisista katkoista pystytään tiedottamaan ihmisiä? Onko vaarana, että sähkökatkojen kestot venyvät ja rakennukset vaurioituvat kylmettymisen takia? Kuuntele haastattelu alapuolelta!