Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Meidän juttu: Jyväskylän Marttoja syysretkellä Jämsässä

Jyväskylän Marttayhdistys järjesti jäsenilleen aveceineen ja ystävineen päiväretken naapurikaupunkiin. Witikkalan kartanossa nautitun maukkaan lounaan jälkeen saimme mukaamme hyvän paikallisen oppaan Hannu Teiderin.

Näimme hienon tyhjillään olevan Kaipolan tehtaan, upean asuinalueen Päijänteen rannalla ja kylällä olevat tyhjät kerrostalot. Lahtisen huopatehtaalla kuulimme huopatuotteiden valmistamisesta ja teimme ostoksia. Jämsänkoskella mahtava Ilveslinna seisoi jykevänä, mutta tyhjillään. Kosken partaalla saaressa oli Jämsänkosken tehtaiden sankarivainajien 1939–1944 muistomerkki.

Pääkohteemme oli Kauko Sorjosen säätiön omistama taidetalo Pässinmäki Jämsänkoskella. Oppaamme esitteli meille talon tiloja ja taidetta sekä kertoi Kauko Sorjosen säätiön toiminnasta. Retkipäivä oli erittäin onnistunut ja vahvistaa ajatusta, että läheltäkin voi löytyä paljon mielenkiintoista katsottavaa.