Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Meidän juttu | Nuorten Taidetyöpajalla ja Aurinkopajalla riitti vilinää ja vilskettä avoimien ovien päivänä Jyväskylässä

Nuorten Taidetyöpajalla ja sen yhteydessä toimivalla Aurinkopajalla oli vilinää ja vilskettä lokakuun lopun avoimien ovien päivänä. Matkassa olivat mukana myös Humakin yhteisöpedagogi (AMK) -opiskelijat, joille ukrainalaiset nuoret sekä Ukraina-projektin koordinaattori Roija Aflatuni esittelivät ansiokasta Aurinkopajaansa.

Kiitokseksi humakit toivat muun muassa tikkareita. Nuorten taidetyöpaja tarjoaa valmennus-, ohjaus- ja opetuspalveluja 15–29-vuotiaille jyväskyläläisille.

Kesäkuussa käynnistyi Nuorten Taidetyöpajan, Valo-Valmennusyhdistyksen ja Diakonissalaitoksen Vamos-nuortenpalvelun yhteinen hanke, jonka tarkoituksena on Ukrainasta tänä vuonna saapuneiden ukrainalaisnuorten sosiaalinen vahvistaminen taidetyöpajatoiminnan avulla.

Tätä toteutetaan Aurinkopajalla ja toimintaan sisältyy myös suomen kielen opetusta. Työvälineinä toimivat muun muassa draama, kädentaidot, ruoanlaitto, liikunta, retkeily sekä yksilö- ja ryhmäkeskustelu.