Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Meidän juttu | KENSU:ssa vauhti pidetään maltillisena

KENSU:n pikaluistelijat ovat päässeet hakemaan kesäharjoittelun jälkeen jäätuntumaa Tikkakosken jäähallissa jo syyskuusta alkaen lauantai-aamuisin.

Kaukalopikaluistelu eli short track niveltyy hyvin pitkän radan pikaluistelun harjoitteluun. Short track on useissa maissa suosittu, vauhdikas olympialaji. Olosuhteita lajille olisi Suomessakin, koska jääkaukaloita on paljon.

KENSU:n pikaluisteluvalmentajat Jaakko Hautamäki ja Verneri Kinnunen ovat vetäneet treenit sekä junioreille että senioreille ammattitaitoisesti. Vauhdit on pidetty hyvin ohjeistaen turvallisen maltillisena niin, että luistelu on sujunut jouhevasti.

Harjoitusohjelmaan sisältyy sekä tekniikka- että vetoharjoituksia. Erityisesti kaarretekniikkaan sekä asento- ja liukuharjoitteluun kaukalopikaluistelu soveltuu mainiosti. Marraskuussa päästäänkin sitten Viitaniemen isolle tekojääradalle, jossa alkavat myös ohjatut lasten luistelukoulut.

Kuvassa nuorimpia luistelijoitamme Jaakko Hautamäen ohjauksessa.