Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Podcast | "Pilaantuneen" viinin ravintolassa palauttava asiakas saa todennäköisesti takaisin samaa viiniä samasta pullosta ja toisella kerralla viini ei olekaan pilalla

Radio Keskisuomalaisen aamulähetyksessä kurkistettiin tiistaina fine dining -kulisseihin, kun Henri Bergin haastattelussa kävi jyväskyläläinen sommelieeri Pekka Mantela. Mikäli Mantelan työpäivä kuluu tastingin merkeissä, saattaa hän maistaa vuorokaudessa jopa kahtasataa eri viiniä. Tämä on kuitenkin vielä maltillinen lukema, sillä kansainvälisillä kollegoilla vastaava luku voi olla jopa 400.

Viiniasiantuntija antoi myös vinkkejä tavan ihmisille viinin säilyttämisestä kotioloissa. Puukorkillisia viinejä esimerkiksi ei kannata säilyttää pystyasennossa.

Ehkä kiinnostavin aihe keskustelussa oli kuitenkin "pilaantuneen" viinin palauttaminen ravintolassa. Mantelan mukaan asialla ovat yleensä niin sanotut sarjapalauttajat, jotka ovat jo etukäteen päättäneet, että eivät hyväksy ensimmäistä maistamaansa viiniä. Sarjapalauttajat eivät kuitenkaan tiedä yllättävästä sommelieerin vastaiskusta, vaan vedättäjä voi lopulta joutua itse vedätetyksi.