Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Painetun Keskisuomalaisen jakelussa on tänään ongelmia, eivätkä kaikki tilaajamme valitettavasti saa lehteä ajoissa. Tämän vuoksi näköislehtemme on avattu vapaasti luettavaksi.

Radio Keskisuomalainen laajenee koko maakuntaan – "Pyrimme myös sisällöllisesti vastaamaan kanavan nimeä"

Aholaidassa syntyvää radio-ohjelmaa välittävät Jyväskylän lisäksi Jämsän ja Pihtiputaan lähettimet.

Kaksi ja puoli vuotta toiminut Radio Keskisuomalainen laajenee nimensä mukaiseksi. Perjantain aikana Jyväskylän Aholaidasta tehtävä lähetys kuuluu koko maakunnassa.

Teknisesti asia hoituu kolmella lähettimellä. Niistä yksi on Jyväskylässä (95,9 MHz), toinen Jämsässä (92,8 MHz) ja pohjoisin Pihtiputaalla (95,4 MHz).

Jämsän taajuus avautui perjantaina aamulla ja pohjoisen Keski-Suomen taajuus hieman myöhemmin iltapäivällä.

– Olemme jatkossa entistä enemmän koko maakunnan kanava. Se on ollut tavoitteemme koko olemassaolomme ajan. Pyrimme myös sisällöllisesti vastaamaan kanavan nimeä, sanoo radion päätoimittaja Henri Berg.

Keskisuomalainen Oyj:llä on maakunnan päälehden Keskisuomalaisen lisäksi lukuisia paikallisia lehtiä. Näitä ovat Viitasaaren Seutu, Viispiikkinen, Sampo, Sisä-Suomen Lehti, Laukaa-Konnevesi ja Hankasalmen Sanomat sekä ilmaisjakelulehdet Suur-Jyväskylän Lehti, Wiita-sanomat ja Saarijärveläinen.

– Paikallislehdet tulevat näyttelemään isoa roolia, koska haluamme uusille kuuluvuusalueille myös paikallista ääntä. Sitä saamme toimittajilta ja paikallisilta ihmisiltä, joita toimittajat tapaavat.

Radio Keskisuomalaista luonnehditaan markkinoinnissa "suureksi kahvipöydäksi". Tämä sopii Bergin mukaan hyvin radion rooliksi.

– Kahvipöydässä voi viipyä pitkään, jos on aikaa, tai vain pistäytyä, kun on kiireitä. Radiolaisina toivomme ihmisten osallistuvan lähetykseen kuten kahvipöytäkeskusteluun. Saamme kommentteja, palautetta ja viestejä. Juontajan kanssa saa ja pitääkin olla eri mieltä. Luemme viestejä, otamme lähetykseen kuulijapuheluita ja toivomme erilaisia näkemyksiä kuin meillä toimittajilla on studiossa.

Radion juontajilla on vahvaa kiekkotaustaa, ja jyväskyläläiset urheiluselostajat ovat alansa aatelia. Berg on ylpeä kanavan kiekkoradiosta.

– Jääkiekko ainoana tapahtumana liikuttaa yli 3 000 ihmistä viikossa. Kiekkolähetyksessämme ovat mukana maakunnan kovimmat osaajat. Jääkiekko on yhdistäjä Keski-Suomessa, ja olemme siinä isosti mukana. Maakunta ja Jyväskylä ovat tietynlainen sulatusuuni muualta tulleista. Urheilun kautta luodaan paljon yhteistä identiteettiä olemalla yhdessä jonkin puolella.

Radio Keskisuomalaisen vahvuuksiin kuuluvat ajan hermolla olevat uutiset, joissa painottuu paikallisuus. Berg toteaa Aholaidan uutiskoneiston maakunnan vahvimmaksi. Radiokanava soittaa myös selvästi enemmän paikallista musiikkia kuin paikalliset radiokanavat keskimäärin. Juho Hämäläisen ohjelma Keski-Suomesta kajahtaa! on yllättänyt musiikkia harrastavan Berginkin.

– Hämäläinen saa paljon musiikkia suoraan artisteilta. Se on juuri kaipaamaamme vuorovaikutusta. Meidät yllätti, kuinka paljon uutta ja laadukasta musiikkia Keski-Suomessa tehdään. Me olemme siinäkin paikallisten puolella.