Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kertopuutehtaan toteutuminen on Äänekoskella askeleen lähempänä - kaavavalitus kaatui hallinto-oikeudessa

Äänekoskelle Henttalanmäen alueelle suunnitellut Metsä Groupin kertopuutehtaan rakentaminen on kaavoituksen puolesta mahdollista. Äänekosken kaupunginvaltuuston hyväksymästä Henttalanmäen asemakaavasta ja asemakaavan muutoksesta tehty valitus on kaatunut Hämeenlinnan hallinto-oikeudessa.

Valituksen hallinto-oikeuteen teki Suomen luonnonsuojeluliiton Keski-Suomen piiri ry, joka vaati kaavapäätöksen kumoamista, uudelleen käsittelyä sekä koko kaava-alueen ja sen ympäristön liito-oravatilanteen kartoittamista useiden vuosien ajan.

Suomen luonnonsuojeluliiton Keski-Suomen piiri totesi valituksessaan, että hankealueelle suunnitteilla oleva Metsä Groupin kertopuutehdashanke tulisi kokonaisuudessaan puunhankintansa vaikutusten kautta tuhoamaan merkittävästi liito-oravalle sopivia metsiä lähialueilla ja vaikuttamaan negatiivisesti luonnon monimuotoisuuteen.

Hämeenlinnan hallinto-oikeus totesi keskiviikkona antamassa ratkaisussaan, ettei Äänekosken kaupunginvaltuuston hyväksymää lainmukaista kaavaa voida kumota sillä perusteella, että valittajan käsityksen mukaan alueelle ei saisi perustaa suunniteltua runsaasti lähialueen puuta käyttävää teollisuuslaitosta.

Kaupunginvaltuusto ei ole hallinto-oikeuden mukaan kaavaa hyväksyessään käyttänyt sille kuuluvaa harkintavaltaa väärin, eikä valtuuston päätös ole valituksessa esitetyillä perusteilla lainvastainen, eikä sitä ole syytä kumota.

Hallinto-oikeuden tekemästä päätöksestä pystyy valittamaan korkeimpaan hallinto-oikeuteen vain, jos korkein hallinto-oikeus myöntää valitusluvan.

Äänekoskelle suunnitellaan 250 miljoonan euron tehdasinvestointia, jossa nykyisen tehdasintegraatin yhteyteen rakennettaisiin palkki- ja puulevytuotteita valmistava Metsä Groupin Kerto LVL-tehdas.