Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Meidän juttu | Glorian suomen kielen ABC-ryhmä lähti kielikävelylle Jyväskylän kaupungintalolle

Monikulttuurikeskus Glorian suomen kielen ABC-ryhmä ei opetellutkaan uusia sanoja pöydän ääressä tiistaiaamuna 18.10. Kielioppailla ja oppijoilla oli ensin treffit Gloriassa, mistä lähdettiin kaikki porukalla kielikävelylle Jyväskylän kaupungintalolle.

Lokakuun päivä oli poutainen eikä taivaalta tippunut muuta kuin keltaisia lehtiä. Matkan varrella opittiin suomen kieltä puhumalla katujen nimistä ja näkymistä sekä toistamalla sanoja. Perillä upeassa juhlasalissa kaupungin yhteyssihteeri Varpu Autere kertoi talon historiasta ja käytöstä.

Uusrenessanssityylinen kaupungintalo on yksi harvoista 1800-luvulta säilyneistä rakennuksista Jyväskylän keskustassa Kirkkopuiston laidalla, ja se on osa valtakunnallisestikin merkittävää kulttuuriympäristöä. Rakennuksessa on vuosien saatossa tehty lukuisia korjaus- ja muutostöitä, ja siitä on tullut nykyaikainen ja toimiva kokous-, työ- ja juhlatila. Vierailu oli antoisa, ja kuultiin paljon uusia kiinnostavia asioita, joita pohdittiin paluumatkalla.