Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Siis äijä! Oot sää vittu tosissas?" – Gettomasa tylytti Keskisuomalaisen haastattelussa toimittajan ja koko lehden

Jyväskyläläislähtöinen rap-artisti Gettomasa (oik. Aleksi Lehikoinen, s. 1993) julkaisi marraskuun alussa uransa viidennen pitkäsoiton nimeltä Vastustamaton. Albumin singlejä on striimattu yli 20 miljoonaa kertaa. Keskisuomalainen haastatteli freestylerapin takavuosien Suomen mestaria puhelimitse.

Kettusen Jemo tässä Keskisuomalaisesta terve. Onks sulla hyvä hetki jutella?

Joo, tässä Aleksi, moi.

Sulta on tulossa uusi levy.

Kyllä.

Tai siis, tais tulla jo. Vai oliks se ennakkokuuntelu mikä oli nyt neljäs päivä–

...H e r r a n j u m a l a, äijä! Ootsää tosissas?!

En mää oo. Tai siis, en tiedä mitään, siks mää kysyn sulta.

Ihan s a i r a s äijä, vittu. Minkäs osion toimittaja sää oot?

Mää oon freelance-toimittaja.

Okei. Ja sit sää teet kulttuuripuolta. Ja sitten meillä on Keski-Suomessa tämmöinen äijä, joka laittoi just Suomen top kymppiin seittemän biisiä, ja Emman voitto, ja mulla on kaikkee – mää oon ehkä tän vuoden kuunnelluin suomalainen sooloartisti, ja multa on tullut ihan uskomattoman menestyksen saattelema levy! Ja sit sää soitat mulle ja kysyt, että onko se tullut ulos jo! Niin kyllä tässä tulee semmoinen fiilis silleen, että en tiiä, että pitäisköhän sun ehkä tietää toimittajana tää asia kuitenkin ennen kuin sää soitat mulle? Ehkä sää voisit ottaa Googlen ja kirjoittaa vaikka sinne ja tietää sen asiasi ja silleen! Koska mun mielestä se on sun ammattitaitoa ja sun työtä, että sun tää pitäis tietää.

Nyt puhuu kohutun Gettomasa-jutun kirjoittanut toimittaja: "Tämähän oli ihan fantastista matskua"

Aivan helvetin hyvä, fantastista matskua, kiitos. Oon samaa mieltä sun kanssa tästä asiasta, ja oon kyllä tsekannut nää. Mutta enivei, sulla on jäähallilla tässä keikka kans.

...Joo.

Sullahan on livebändi siellä messissä, teillä on ollut tässä treenejä–

L I V E B Ä N D I !

Eiks oo?

Siis äijä!! Ootsää… Siis Ville, mulle soittaa Keskisuomalaisesta äijä ja kysyy, että onks multa tullut levy ulos, ja se sanoo mulle, että sulla on varmaan livebändi messis… Tää on yks vähän hauskin ja hämmentävin haastattelu mitä ikinä mulle on kukaan koskaan soittanut, äijä! Sää oot hauska äijä! (Kovaa naurua) Huh huh haloo, kyllä sieltä Keskisuomalaisesta vissiin iha semi-iisisti saa duunii tehä, kulttuuriin juttuu… (Käkättävää naurua)

Sun pr-agentti selitti aikataulua sopiessa, että teillä on livebändin kanssa treenejä tällä viikolla–

Joojoo. No mutta mitäs muuta sitten vielä?

Noh. Jutellaan nyt sitten vaikka hip hopista. Sää oot jo 6-vuotiaana, Googlen mukaan, löytänyt hip hopin, niin mikä kaikki sua hip hopissa-

Siis äijä! Ootsää vittu tosissas! Minkä ikäinen sää oot, saanko mää kyssyy

Mää oon 36.

Sää oot 36, sun ammatissa tosiaan toimittajana, ja sää toimitat Keskisuomalaiselle juttuu, ja sitten sää oikeesti – siis tää on ihan uskomattoman pöyristyttävää – sää et oo tehnyt minkäänlaista taustatyötä tän asian eteen, ollenkaan, kun sää niinkun soitat mulle! Mää oon vaan niinku yllättynyt, että miten pihalla joku ihminen voi olla asiasta, minkä parissa hän tekee työtä? Mää en ikinä voi kuvitella tekeväni työtä tollein, niinku ihan suoraan sanottuna. Ja ei millään huonolla, vaan siis tää tulee niinku ihan täysin ulos boksista! Ja tää on todella hauskaa, mää en oo millään lailla vihanen – tää huvittaa mua erittäin paljon! Ja mää oon todella jotenkin miettinyt monta vuotta, että Keskisuomalaisella on aika hauskaa väkee välillä niinku duunissa, mutta tää on kyllä tähänastinen pohjanoteeraus ihan niinku kaikessa mitä mulle on tullu vastaan. Ville! Tää äijä rupee kysymään multa, että mitä mieltä sää oot hip hopista! (Korkeaa naurua taustalla) Tää lähtee ihan käsistä tää geitti!

Olin tällä aihevalinnalla johdattamassa syvemmälle tonne hip hopin maailmaan – mutta miks tää oli sun mielestä hauska kysymys?

Siis miten mää sanoisin, tää on vähän sama asia ehkä kuin se, että sää soittaisit Teemu Selänteelle ja kysyisit niinku siltä, että mitä mieltä sää oot jääkiekosta? (Naurua)

En mää kysynyt–

Mää oon antanut nyt kymmenen vuotta näitä haastiksia! Mää oon Keskisuomalaisessakin esiintynyt aika monta kertaa. Niinku tällä hetkellä mää oon sooloartisteista Suomessa niinku aika todella sillein korkeessa paikassa ihan niinku suosion kannalta, ja meillä ei Keski-Suomessa ehkä vastaavanlaista niinku saman profiilin menestystä – ja varsinkaan julkisuudessa – oo kauheen monella MILLÄÄN alalla tähän mennessä ollu! Ni se on niinku hulluu, että sitten mun oman kylän tyypit oikeesti niinku soittaa mulle, ja ei siis tiedä yhtään mittään! Sitä vaan miettii niinku silleen, että on se HURJAA. On se niinku vaan niinku hurjaa! Tää on ihan sama kuin mua haastateltais johonkin, tiäätsää, vitsin gööteporilaiseen lehteen, missä niinkun tullaan jostain ihan toiselta planeetalta kysymään silleen kuka sää nyt ootkaan ja mitä sää niinku teetkään. Mää en nyt oo ehkä siinä vaiheessa enää, että mun pitäis, että mää selitän Keskisuomalaiseen kuka mää oon ja mikä mun tarina HIP HOPIN kanssa on. Kyllä NE ASIAT on kuule nyt jo selitetty erittäin todella moneen kertaan.

Ite diggaan hip hopista ja ilmiöistä mitä siihen liittyy, ja siksi halusin kertoa Keskisuomalaisen lukijoille, jotka ei välttämättä oo hoppareita, että minkälainen homma tässä on Gettomasan kanssa meneillään. Mutta ok, jos sää et halua jutella siitä, niin–

Ootsää, ootsää ikinä kuullu musta mittään? IKINÄ?

Oon mää kuunnellut paljonkin esimerkiksi Pelkuria aikanaan. Helvetin hyvä biisi.

Sää oot kuullut Pelkuri-kappaleen… Okei...

Oon mää kuullut tietenkin muutakin, mutta–

Mua niinku kiinnostais, että mistä kulttuurillisesta kuplasta sää oot pölähtänyt tavallaan tiätsää tähän tekeen tätä hommaa? Ootsää niinku joku metallimies vai?

No mää oon poppari ite. Kakskytä vuotta oon tehnyt itse musaa.

Kylläkyllä…

No, tuota... Nyt kun on tämmöinen hyvä ja aggressiivinen vastakkainasettelun meininki, ja hip hopiin kun liittyy usein biiffejä, niin onko sulla tällä hetkellä biiffiä muuhun suuntaan kuin Keskisuomalaiseen? [Gettomasa on myös tunnettu julkisista biiffeistään, toim. huom.]

...Ville! Tän äijän seuraava kysymys on, että onks sulla biiffiä tällä hetkellä mihinkään suuntaan! Hip hoppiin liittyy biiffit! (Kovaa naurua) Äijä kuuntele! Sää oot ihan vitun hyvä äijä! Mää rakastan sua! Sää oot maailman paras tyyppi! Ei tehdä tätä haastattelua nyt silti enää tän pidemmälle. Tää oli hauskaa, ja, tiiätkö, mulla ei oo mitään sua vastaan, mutta nytten mun on pakko sanoa, että nää kysymykset on niinku – ne loukkaa niin paljon tiiätsää niinku sitä, missä hetkessä mää tällä hetkellä oon. Mää en nyt haluu ehkä tiätsää vastata näihin kysymyksiin.

Alright, se on sun oikeus.

Me ei päästä nyt mihinkään uuteen paikkaan, mihinkään mestaan oikein tällä hetkellä niinku… Tää on järjettömin haastattelu mitä mulle on IKINÄ soitettu. Niinku rehellisesti. KIITOS sulle siitä, äijä!

Haluisitko sää jutella jostain sun uuteen levyyn liittyvästä? Onko sulla jotain mitä sää haluisit tuoda esille?

No ei varsinaisesti oo.

Sää et halua käyttää sitä julkisuusspottia, mikä Keskisuomalaiselta ois tulossa vaikkapa uuden levyn puskemiseen?

Tota. Mää en nyt ehkä – mää en oo valmistautunut siihen, että mää oisin puheen kaa. Mää olin valmistautunut haastatteluun. Mutta nytten tää haastattelu vaan – jotenkin kävikin ilmi, että tää on vähän tämmöinen vähän hassu haastattelu, niin. Sulla ei oo oikein mulle mitään kysymyksiä, mitkä herättäis mussa inspiraatiota tällä hetkellä, niin mää en osaa sen takia nyt sanoa sulle mitään. Että en oo valmistellut itelleni omaa puhetta tätä varten.

Tää on ihan ok, mää ymmärrän sun position.

Tiiätkö kiitos sulle sun ajasta joka tapauksessa. Ja mää en tarkoita mitään pahaa sua kohtaan, sää oot ihan helmi äijä, tiätsä, ei niinku mitään huonoa, ei mitään negatiivista sun päivään, mutta nyt tällä kertaa ei tehdä, ehkä, tätä juttuu.

Alright, mukavaa päivänjatkoa sulle.

Kiitos samoin! Noni, moi!

Keskisuomalainen julkaisee haastattelun poikkeuksellisesti sellaisenaan, mahdollisimman pienellä toimituksellisella puuttumisella kieliasuun tai sisältöön.

Nyt puhuu kohutun Gettomasa-jutun kirjoittanut toimittaja: "Tämähän oli ihan fantastista matskua"

Jyväskyläläisen rapkollektiivin jäsenet jäivät Gettomasan suvereenin kotikenttäesiintymisen jalkoihin poikkeuksellisella jäähallikeikalla

Gettomasan uudella levyllä höllii olla shamppanjadieetillä, mutta levyllä on myös vakava sävy