Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Meidän juttu | Jyväskylän NNKY juhli historiikkiaan, jonka pääpaino on vuosissa 1982–2022

Jyväskylän NNKY juhli historiikkinsa, 125 vuotta valistuneitten naisten aktiivisuutta – Jyväskylän NNKY:n historia 1897–2022, julkaisua 16.10. Historiikin on toimittanut ja taittanut FM Susanna Matikainen (kuvassa keskellä). Hänen tukenaan oli historiikkityöryhmä: Pirjo-Liisa Sillgren, Tanja Nieminen ja Eija Rytkönen.

Tuore historiikki sisältää tiivistelmän Eira Paunun kirjoittamasta Jyväskylän NNKY:n historiikista ajalta 1897–1982, mutta sen pääpaino on vuosissa 1982–2022. Monet entiset ja nykyiset NNKY:n kertojapersoonat elävöittävät kirjan vuosikymmeniä ja nykyisyyttä.

Julkaisutilaisuudessa puheiden lisäksi kuultiin pianisti Hannu Alan taiturointia ja lauluryhmä Jännien esittämä triptyykki NNKY-kuorojen ohjelmistoista vuosien varrelta. Ääneen pääsivät historiikin toimittaja Matikaisen lisäksi koko historiikkityöryhmä sekä NNKY-liiton puheenjohtaja Leena-Maria Sevón ja liiton pääsihteeri emerita Pirjo-Liisa Penttinen.