Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Presidentin kirjeet tipahtelevat nyt postilaatikoihin: Ketkä Keski-Suomessa saivat kutsun Linnaan?

Itsenäisyyspäivän vastaanoton teemana on ­itseensä luottava Suomi. Keskisuomalainen seuraa juhlaa.

Itsenäisyyspäivänä juhlitaan Linnassa! Myös Keski-Suomessa on avattu kutsuja presidentin juhlavastaanotolle. Juhlaan valmistautuvat ainakin jyväskyläläinen teho-osaston sairaanhoitaja Helena Pohjolainen puolisoineen sekä Konnevedellä asuva Sulava Oy:n järjestelmäasiantuntija Petri Jämsen.

He saivat kutsun myös viime vuonna, mutta silloin Linnan juhlat peruuntuivat koronatilanteen pahentumisen seurauksena.

– Nyt on junaliput hankittu ja hotelli buukattu. Nyt olisi tarkoitus päästä perille asti, Jämsen iloitsee.

Aina olen katsonut kättelyä, mutta nyt pääsen itse samaan jonoon!

Petri Jämsen

Hän odottaa poikkeuksellista juhlaa.

– Mielenkiinnolla tottakai, kun en ole aiemmin tällaiseen päässyt. Aina olen katsonut kättelyä, mutta nyt pääsen itse samaan jonoon!

Tänä vuonna presidentin vastaanoton teemana on itseensä luottava Suomi. Juhlaan on kutsuttu noin 1 300 henkilöä eri puolilta Suomea.

Vieraina nähdään muun muassa terveydenhuollon ammattilaisia, kokonaisturvallisuudesta huolehtivia ihmisiä, vapaaehtoistyötä tekeviä sekä osaajia, jotka työskentelevät tulevaisuuden menestystekijöiden parissa.

Merkittävä osa vieraista on ensikertalaisia, perinteisesti virkansa puolesta kutsuttuja on tänä vuonna vähemmän.

Itsenäisyyspäivän kunniavieraita, sotiemme veteraaneja ja lottia, presidenttipari on kutsunut omaan juhlatilaisuuteen Presidentinlinnaan itsenäisyyspäivää edeltävällä viikolla.

Keskisuomalainen seuraa itsenäisyyspäivän viettoa ja juhlaan valmistautumista. Saitko kutsun Linnan juhliin tai veteraanien vastaanotolle? Tunnetko kutsuttuja? Kerro asiasta soittamalla numeroon 040 569 6193 tai sähköpostitse osoitteeseen pauliina.ylitalo@keskisuomalainen.fi.