Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Äänekosken sosiaali- ja terveystoimiala tarvitsee 3,45 miljoonan euron lisämäärärahan

Äänekosken sosiaali- ja terveystoimiala tarvitsee kuluvalle vuodelle vielä 3,45 miljoonan euron lisämäärärahan. Summa koostuu terveyspalveluiden, sosiaalityön ja arjen tuen kasvaneista kustannuksista.

Esimerkiksi kuluvan vuoden talousarviossa sosiaalityöhön varatut määrärahat tulevat ylittymään noin 1,2 miljoonalla eurolla.

– 3,5 miljoonaa euroa on todella iso summa. Tässä voisi kyseenalaista kyseisen lautakunnan puheenjohtajan roolia seurata talouden toteutumista, sanoi valtuutettu Leila Lindell (kesk.)

– Olisi tärkeää, että eri hallinnonaloilla päästäisiin eroon yli- tai alibudjetoinnista. Siksi lautakuntien tulisi säännöllisesti tarkistaa talousarvion toteutuminen. Näin pystytään kuluvan vuoden aikana tehdä tarvittavia toimenpiteitä.

Sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtaja Rolf Nyholm (sd.) vastasi, että määräraha tuntuu äkkiseltään isolta.

– Alibudjetointi on tähän osasyy ja toinen korona-aika, joka on rasittanut meitä aika lailla.

Äänekoskella on muiden kuntien tavoin odotettavissa merkittävä lisäkustannus, kun kunnat joutuvat kattamaan sairaanhoitopiirin alijäämät. Hyvinvointialue aloittaa toimintansa vuoden 2023 alusta ja sairaanhoitopiirin toiminta lakkaa tämän vuoden lopussa. Alijäämän maksamiseen ei ole varauduttu Äänekosken talousarviossa.