Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hornetteja ja Hawkeja kuun vaihteessa ilmassa Keski-Suomessa – kyseessä tämän vuoden pääsotaharjoitus ja poikkeusolokoulutus

Reilun viikon kuluttua Keski-Suomessa voi havaita ilmassa Hornet-monitoimihävittäjiä ja Hawk-suihkuharjoituskoneita. Ne liikkuvat Seinäjoen-Jyväskylänkin väliä osana varusmiesten tämän vuoden Pirkkalan tukikohdan varusmiesten päättöharjoitusta.

Marraskuun lopussa toteutetaan myös Satakunnan lennoston tämän vuoden pääsotaharjoitus. Sitä johtavat majuri Jarko Martiskainen ja lennoston komentaja, eversti Mika Kulkas.

Pirkkalan päättöharjoituksen yhteydessä koulutetaan varusmiehiä, reserviläisiä ja henkilökuntaa samalla poikkeusolojen tehtäviin ja todennetaan joulukuussa reserviin siirtyvien varusmiesten osaaminen.

Pääsotaharjoitukseen osallistuu Ilmavoimien lisäksi joukkoja Karjalan prikaatista ja Jääkäriprikaatista. Harjoitusjoukkojen kokonaisvahvuus on noin 1 200 henkilöä.

Harjoitusjoukkojen maatoiminta keskittyy Pirkkalan tukikohdan ympäristöön ja siellä liikkuu harjoituksen aikana runsaasti sotilasajoneuvoja.

Lentotoiminnan osalta F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjät ja Hawk-suihkuharjoituskoneet tukeutuvat Pirkkalan tukikohtaan.

Lentotoimintaa on lauantaina 26. marraskuuta aamuyhdeksän ja kello 23:n välillä, sunnuntaina ja maanantaina 27.–28. marraskuuta aamuyhdeksästä seuraavan päivän aamuyhteen ja tiistaina 29. marraskuuta virka-aikana.

Lennot suuntautuvat Tampere–Pirkkala–Kokkola–Pietarsaari- ja Seinäjoki–Jyväskylä-väliselle alueelle.