Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jyväskylän yliopistolla keskustellaan tänään arkkitehtuurista ja keltaisen kirjaston uudesta elämästä – suora lähetys kello 18

Jyväskylän yliopistolla keskustellaan tänään torstaina arkkitehtuurista. Suoraa lähetystä voi seurata myös verkossa iltakuudesta puoli kahdeksaan.

Jyväskylän yliopiston kirjaston eli Lähde-rakennuksen peruskorjaus sai äskettäin arkkitehtuurin Finlandia-palkinnon. Torstaisessa kaikille avoimessa keskustelutilaisuudessa on mukana myös peruskorjauksesta vastannut arkkitehti Ari Sipinen. Keskustelua johtaa Jyväskylän kaupungin kaupunkisuunnittelu- ja maankäyttöjohtaja, tekniikan tohtori Leena Rossi.

Tilaisuudessa esitellään myös vuonna 2015 Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon saanutta Puukuokkaa. Jyväskylä on nimittäin saanut lyhyellä ajalla jo kaksi arkkitehtuurin Finlandia-palkintoa.

Arkkitehtuurin Finlandia -palkinto Jyväskylän yliopiston kirjaston peruskorjaukselle – mittavassa remontissa lähes kaikki uudistettiin

– Jyväskylän yliopiston kirjasto saa hymyn huulille. Sisään astuessa vastaan tulee valo ja väri. Kohde ei tarjoa kuitenkaan pelkkää silmänruokaa ja hetken hohdetta. Teho menee ensivaikutelmaa syvemmälle. Voittajaksi valitsemassani työssä korostuvat kunnioitus ja kohtaamisen merkitys, tämän vuoden palkinnon valinnut elokuvantekijä Klaus Härö toteaa Lähteestä.

Tilaisuuden järjestävät Jyväskylän yliopisto, Jyväskylän kaupunki ja Jyväskylä-seura.

Keskustelua voi seurata tämän linkin kautta.