Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Podcast | Miksi osakkeen tavoitehinta voi heittää kymmeniä euroja osakkeen arvosta pörssissä? Onko analyytikolla paine nostaa tai laskea tavoitehintaa osakekurssin perusteella?

Radio Keskisuomalaisen Sijoitusradion marraskuun jaksossa pureuduttiin osakkeiden tavoitehintoja määrittelevän analyytikon sielunmaisemaan. Joillekin tämä mystinen tavoitehinta on kuin Jumalan sana, mikä voi aiheuttaa sijoittajille myös kovia pettymyksiä.

Henri Berg haastatteli OP:n seniorianalyytikko Kimmo Stenvallia siitä, tuleeko analyytikolle rapaa niskaan, jos tavoitehinnat eivät toteudu ja niitä joudutaan ruuvaamaan reilusti alaspäin. Stenvallin analyysien kohteena on muun muassa suomalainen teknoyhtiö QT Group, jonka osakkeen arvo on ollu yksi Helsingin pörssin rajuimmin moukaroiduista tänä vuonna. QT on myös esimerkki yhtiöstä, jonka tavoitehintaa lukuisat analyytikot ovat laskeneet roimasti viimeisen vuoden aikana.

Voiko analyytikolle käydä niin, että hän huomaamattaan lähtee markkinahurmokseen mukaan ja osakkeen arvo pörssissä vaikuttaa tavoitehintaan? Tätä keskustelua käydään Sijoitusradion jälkimmäisessä osassa.

Ensimmäisessä osassa äänessä on OP Keski-Suomen senior varainhoitaja Tuomas Paananen, joka käy läpi tämän hetken markkinatunnelmia, inflaatiota, päättynyttä tuloskautta sekä Kiinan koronapolitiikan vaikutksia koko maailmantalouteen.

Sijoitusradio kuullaan radiossa kerran kuukaudessa perjantaina kello 12.30 ja uusinta lauantaina kello 15. Ohjelma on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä OP Keski-Suomen kanssa.