Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Someen rohkeasti suunnannut Sirjus on Äänekosken vuoden yritys

Konneveden vuoden yrittäjäksi valittiin E-K Linesia luotsaava Seppo Puttonen.

Sirkku ja Johannes Tourunen on valittu Äänekosken vuoden yrittäjiksi. Äänekosken Yrittäjät ry:n palkitsemisperusteissa Sirkkua luonnehditaan aina hyväntuuliseksi ja iloiseksi persoonaksi, joka tuo lisäarvoa ja väriä Äänekosken palvelutarjontaan. Jo 28 vuotta yrittäjänä toiminut Tourunen on kivijalkakaupan puolestapuhuja ja aktiivinen toimija yrittäjäjärjestössä.

Tourunen alkoi reilu vuosi sitten tehdä sosiaaliseen mediaan videoita Sirjus-vaateliikkeensä uusista tuotteista ja tarjonnasta. Seuraajien määrä kasvoi nopeasti ja nykyisin yrittäjä postittaa jopa sata pakettia kuukaudessa pelkkien someviestien kautta tulevien tilausten perusteella.

– Ikuista naisen ikää lähestyvä Sirjus näyttäytyy aina pirteänä ja uudistumiskykyisenä. Sirkku on hyödyntänyt hyvin kivijalan mahdollisuudet ja uhat. Oma maahantuonti on tuonut yksilöllisempää tarjontaa asiakkaille ja ne somevideot ovat tavoittaneet asiakkaita ympäri Suomen. Äänekoski siis tunnetaan myös Sirjuksesta, kehui Äänekosken kaupunginjohtaja Matti Tuononen.

Sirkku Tourunen ostaa vaatteita Espanjasta ja Ranskasta.

– Vuosien mittaan tukut ovat tulleet tutuiksi ja tiedän tarkkaan vaatteiden laadun ja kokojen istuvuuden. Nykyisin uusia vaatteita tulee sisään viikottain, mutta pieniä eriä kerrallaan – se toimii hyvin, hän kertoo.

Konneveden vuoden yrittäjä Seppo Puttonen luotsaa Etelä-Konneveden kansallispuiston vesillä M/S Linneaa. Puoliso Maritta on aluksella usein apuna.

Risteilyjä tarjoava yritys teki ennätyksensä kuluvana kesänä.

– Meillä oli kaikkiaan 89 lähtöä ja vesillä vieraili noin 3000 asiakasta, Puttonen kertoo.

Yrittäjän mukaan risteilyjen suosio on nimenomaan kansallispuistossa. Lisäksi Puttonen on onnistunut muiden paikallisten yrittäjien kanssa luomaan palvelukokonaisuuksia, joiden ansiosta yritys voi tarjota ruokailujen lisäksi monenlaisia aktiviteetteja, kuten tyhy-toimintaa tai patikkaretkiä kansallispuiston maisemissa.

– Ensi kesäksi on suunnitteilla jo uusia palveluja, joilla voisimme houkutella enemmän asiakkaita Häyrylänrantaan ja koko Konnevedelle.

Äänekosken ja Konneveden vuoden yrittäjät palkittiin lauantaina yrittäjäjärjestöjen yhteisessä juhlassa Konnevedellä.