Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Arja Koriseva jälleen Toivakan äänikuningatar – "Haluan vaikuttaa siihen, ettei kukaan jäisi yksin"

Laulaja-yrittäjä Arja Koriseva keräsi sunnuntaisissa Toivakan seurakuntavaaleissa 69 ääntä, määrän, joka riitti jälleen Toivakan äänikuningattaren titteliin. Koriseva valittiin kirkkovaltuustoon ensimmäisen kerran vuonna 2014 ja jälleen vuonna 2018.

Nyt alkava kausi on siis jo kolmas, ja Koriseva myöntää, että juuri kirkkovaltuusto on hänelle läheisin vaikuttamisväylä.

– Koen tärkeäksi sen, että meillä Toivakassa kirkkovaltuustossa voi toimia puolueettomasti. Se on oiva mahdollisuus pyrkiä vaikuttamaan asioihin, vaikka en halua sitoa itseäni puolueiden raameihin, Koriseva sanoo.

Seurakunnilla on paljon työtä välittämisen ja rakkauden levittämisessä.

Arja Koriseva

Koriseva toivoo voivansa edistää seurakunnan kautta yhteistä hyvinvointia ja luoda lisää yhteisöllisyyden tuntua pienelle paikkakunnalle.

– Tällä hetkellä on paljon pelkoa, turvattomuutta ja epävarmuutta. Haluan vaikuttaa siihen, ettei kukaan jäisi yksin. Henkisellä puolella seurakunnilla on paljon työtä välittämisen ja rakkauden levittämisessä ja matalan kynnyksen kanssakäymisen järjestämisessä.

Myös kirkon konkreettisen auttamisen väline, diakoniatyö, on Korisevan sydäntä lähellä. Joulukuussa Lucian päivänä Toivakan seurakunnat ja yritykset järjestävät yhteistyössä konsertin, jonka tuotto menee paikallisille materiaalisen avun tarvitsijoille ja ukrainalaisille.

Koriseva kertoo joskus jopa haaveilleensa lähetystyöstä, jonka kautta olisi voinut auttaa mahdollisimman konkreettisesti.

– Laulajana pyrin vaikuttamaan musiikin ja omien sanojeni kautta, ja ajattelen, että sekin on tietynlaista diakoniatyötä. Sitä voi tehdä niin kirkkokonserteissa kuin millaisissa muissa saleissa tahansa, Koriseva toteaa.