Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Gettomasa ohitti Eminemin, JVG vuoden suosituin – tässä ovat Spotifyn suositummat artistit ja kappaleet Suomessa

Suomen kuunnelluin artisti Spotifyssa vuonna 2022 oli rapduo JVG. Jare Brandin ja Ville Gallen muodostama yhtye nousi vuodessa kolmannelta sijalta streamauspalvelun ykköspaikalle.

Suuren nousun teki myös vuonna 2021 yhdeksäntenä ollut jyväskyläläisräppäri Gettomasa, joka nousi muun muassa Eminemin ohi Suomen toiseksi kuunnelluimmaksi artistiksi. Gettomasan kesähitti Shampanjadieetillä oli Suomen neljänneksi kuunnelluin yksittäinen kappale. Mukana kappaleella on Mouhous-yhtyeessä vaikuttava, myöskin jyväskyläläislähtöinen Van Hegen.

– Suomen vuoden 2022 kuunnelluimpien biisien lista näyttää, miltä suomalaisten festarikesä kuulosti. Moni kesällä luukutettu hitti on kirinyt kärkeen, sanoo Spotifyn Suomen soittolistoista vastaava Samuli Väänänen.

Suomen vuoden kuunnelluin kappale Spotifyssa oli Uuden Musiikin Kilpailussa Euroviisuihinkin pyrkinyt BESSin Ram pam pam.

Musiikkipalvelu Spotify julkaisee aina loppuvuodesta kuluneen vuoden kuunnelluimmat kappaleet ja artistit niin henkilökohtaisina, kuin valtakunnallisina listoinaan. Omat vuoden kuunnelluimmat artistit ja kappaleet voi käydä tarkastamassa vaikkapa Spotifyn mobiilisovelluksen kautta, kunhan sen on päivittänyt uusimpaan versioon.

Suomen kuunnelluimmat artistit top 10

1. JVG

2. Gettomasa

3. Eminem

4. The Weeknd

5. Ed Sheeran

6. Haloo Helsinki!

7. Sexmane

8. Cheek

9. Taylor Swift

10. Portion Boys

Suomen kuunnelluimmat kappaleet top 10

1. BESS – Ram pam pam

2. JVG – Amatimies

3. Ramses II – Villieläin

4. Gettomasa – Shamppanjadieetillä

5. Olli Halonen – Pohjola

6. Harry Styles – As It Was

7. El Migu - Erilainen

8. Isac Elliot – 20min

9. T Swoop – Mon Ami

10. Pihlaja & Etta – Bändäri

Podcastien maailmassa true crimen suosio ei näytä hiipumisen merkkejä. Voittokulkuaan jatkaa Jäljillä-podcast, joka kipusi Spotifyn kuunnelluimmaksi podcastiksi Suomessa toista kertaa peräkkäin. Suomenkielinen sisältö on kotimaassa vahvoilla, ja yhdeksän kymmenestä kuunnelluimmasta podcastista Suomessa on myös suomenkielisiä.

Suomen kuunnelluimmat podcastit top 10

1. Jäljillä

2. Viki ja Köpi Podcast

3. The Joe Rogan Experience

4. POKS

5. Mikä keissi?

6. Urheilucast

7. Nikotellen

8. Inttistoorit

9. Lasten sadut

10. #rahapodi