Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sami Itani jättää Suomen Urheiluliiton henkilökohtaisten syiden vuoksi – "Kaiken annoin, minkä suinkin pystyin"

Suomen Urheiluliiton (SUL) puheenjohtaja Sami Itani jättää tehtävänsä henkilökohtaisten syiden vuoksi. SUL:n tiedotteen mukaan Itani joutui elokuussa sairauslomalle luottamustehtävistään ja päivätyöstään Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa.

– Olen äärimmäisen kiitollinen ja ylpeä viidestä vuodestani Urheiluliiton hallituksessa, joista neljä sain kunnian toimia puheenjohtajana. Todella surullisin mielin olen kuitenkin päättänyt jättää luottamustehtäväni Urheiluliitossa, myyntiyhtiössämme ja tukisäätiössämme, Itani kertoo tiedotteessa.

– Odotan asteittaista paluuta työelämään, mutta sen aika ei ole vielä tiedossani, joten koen oikeaksi ja kaikkien kannalta vastuullisimmaksi päätökseksi jättää puheenjohtajuuteni.

– Kaiken annoin, mitä suinkin pystyin lajimme, urheilijoidemme ja Urheiluliiton puolesta, ja kokemus on ollut valtavan opettavainen, Itani kertoo.

Itani on entinen kymmenottelija, joka edusti urallaan Jyväskylän Kenttäurheilijoita. Aktiiviuran merkittävimpiä saavutuksia olivat Kalevan kisojen kulta vuosina 2011 ja 2012, sekä sisäratojen Suomen mestaruus seitsenottelussa vuonna 2011.

Keskisuomalaisen haastattelussa heinäkuussa 2022 Helsingissä nykyään asuva Itani totesi "identifioituvansa edelleen vahvasti jyväskyläläiseksi".

SUL:n liittovaltuusto valitsee uuden puheenjohtajan huhtikuussa. Tehtäviä hoitaa nyt varapuheenjohtaja Riikka Pakarinen, joka on toiminut Itanin sijaisena sairausloman ajan.