Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Väre: Sähkön kulutusta vältettävä keskiviikosta perjantaihin – jouluviikoksi tilanne helpottanee

Kylmä sää ja pakkaset ovat kasvattaneet sähkön kulutusta Suomessa, ja sähkön hintatilanne jatkuu kireänä kuluvan viikon ajan. Sähköyhtiö Väre muistuttaa, että sähkön turhaa kulutusta on syytä välttää kuluvalla viikolla erityisesti keskiviikon ja perjantain välisenä aikana. Sähkönkulutuksen huipputunnit ajoittuvat päivittäin aamuseitsemän ja iltakymmenen välille.

Viikonloppuna hintataso todennäköisesti alenee. Tämän hetken ennusteen mukaan myös jouluviikolla sään arvioidaan pysyvän melko tuulisena ja sään lämpenevän, ja jouluviikon tiistaina sähkön hinta todennäköisesti laskee ja yötunnit halpenevat selvästi.

Kinkun ja muiden vastaavien haudutusruokien valmistaminen yötuntien aikana on selvästi edullisempaa jouluviikolla.

Väre muistuttaa, että sähkön säästäminen ja kulutuskäyttäytymisen muutos sähkön huipputuntien aikana hyödyttää koko maata.

– Jos kaikki suomalaiset osallistuvat sähkön säästöön, ei hinnannousun torjuminen ole ollenkaan mahdoton tehtävä, Väre toteaa tiedotteessa.

Vinkkejä sähkön säästöön löydät esimerkiksi Motivan sivuilta, ja useilla sähköyhtiöillä, muun muassa Väreellä, on sovelluksia, joiden avulla on mahdollista seurata sähkön hintoja. Myös Fingridillä on maksuton sovellus sähkön hinnan ajantasaiseen seuraamiseen ja ennakointiin.