Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomen Yrittäjät: myös pk-yritykset tarvitsevat sähkötukea

Myös pk-yrityksille tulee jakaa sähkötukea energiakriisin kärjistyessä, vetoaa Suomen Yrittäjät kannanotossaan.

– Useat yrityksistä ovat yhtä tuskaisessa tilanteessa kuin kotitaloudet, joiden sähkölasku on noussut ja uhkaa vielä nousta talvikuukausina, Yrittäjien puheenjohtaja Petri Salminen sanoo.

Tilanne on hankala erityisesti pörssisähkön varassa oleville yrityksille. Tällöin sähkölasku uhkaa nousta kohtuuttomaksi.

– On selvää, että näitä yrityksiä tulee tukea jollakin tavalla. Tämä on myös kilpailukysymys, sillä muutkin maat tukevat yrityksiään. Tuki pitää kohdistaa niille, jotka sitä oikeasti tarvitsevat. Ei ole varaa jakaa tukea kaikille avokätisesti. Juuri nyt kukaan ei näytä kantavan riittävää huolta sähkötuen vaikutuksista julkiseen talouteen. Vaikka vaalit lähestyvät, tolkku pitää olla mukana. Meillä ei ole varaa avata pohjatonta piikkiä, Salminen tähdentää.

Suomen yrittäjät on huolissaan myös sähkötuen muodosta.

– On suuri riski, että luodaan sähkötukimalli, joka vähentää sähkön tarjontaa ja lisää sähkön kysyntää. Jos näin käy, se vain kärjistää ongelmia, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen selittää.