Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jyväskylän yliopiston tutkijat testasivat, pärjääkö raakku lähes ilman happea – merkittävä tulos uhanalaisen lajin säilymisen kannalta

Raakku eli jokihelmisimpukka on erittäin uhanalainen laji, jonka vähenemisen syyn uskotaan löytyvän vesistön pohjan liettymisestä ja hapettomuudesta.

Jyväskylän yliopiston tutkijat testasivat laboratoriokokeessa ensimmäistä kertaa uhanalaisen jokihelmisimpukan eli raakun hapen sietokykyä. Ähtävänjoen raakun poikasia pidettiin kymmenen päivää eri happipitoisuuksissa Konneveden tutkimusasemalla.

Haluatko lukea koko jutun?

Tilaa digi ja pääset lukemaan kaikki Keskisuomalaisen sisällöt.

Tilaa 6 kk 5,90 €/kk Tilaa 2 kk 15 €/kk

Tilaajana saat enemmän

  • Tilaajana saat monipuolista luettavaa vuoden jokaisena päivänä. Tarkista paikalliset puheenaiheet ja lue kiinnostavimmat juttumme jatkuvasti päivittyvästä KSML.fi-verkkopalvelusta. Tee tilaus ja valitse juuri sinulle sopivin tapa lukea.