Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vilkas ja värikäs barokkimusiikki soi loppiaiskonsertissa Jämsässä

Jämsän Miekkainpetäjän kappelissa (Pääskysmäentie 411) järjestetään 6. tammikuuta kello 18 loppiaiskonsertti. Konsertissa kuullaan uudenvuodenpäivän ja loppiaispäivän kantaatit eli lauluteokset ja ohjelmassa on lisäksi J. S. Bachin urkumusiikkia. Konsertissa esiintyvät mezzosopraano Katariina Poikela sekä Sirpa Berg (oboe) ja Marko Kupari (urut).

Katariina Poikela on kainuulaissyntynyt laulaja, jonka ääni soi parhaimmillaan matalan mezzosopraanon ja alton ohjelmistossa. Hän on valmistunut Jyväskylän ammattikorkeakoulusta muusikoksi ja laulunopettajaksi ja viimeistelee tällä hetkellä opintojaan oopperan maisteriohjelmassa Göteborgin musiikkiyliopistossa.

– Barokkimusiikissa minua kiehtoo erityisesti se, kuinka siinä yhdistyvät koskettava tunteellisuus, looginen älyllisyys, kauneus ja riehakkuus hyvin kokonaisvaltaisella tavalla. Siinä on sekä luovaa ja heittäytyvää pelimannifiilistä että syvää sydämellisyyttä. Jotta nämä sävyt toteutuvat ja kuulija pääsee osaksi kokemusta, esittäjiltä vaaditaan tarkkuutta ja pitkäjänteisen teknisen harjoittelun kautta rakennettua taitoa, Poikela kertoo konsertin tiedotteessa.

Sirpa Berg on oboisti, joka liikkuu musiikin eri tyylilajista toiseen, klassisesta lattareihin ja nykymusiikista 1600-luvun musiikkiin. Hän soittaa useissa eri yhtyeissä. Berg on Soiva Keski-Suomi -konserttisarjan taiteellinen johtaja. Hän sai Keski-Suomen muusikoiden tunnustuspalkinnon vuonna 2016 pitkäjänteisestä ja monipuolisesta urastaan muusikkona ja konserttien järjestäjänä.

Marko Kupari on syntynyt Kaustisella ja opiskeli urkujensoittoa Sibelius-Akatemiassa Helsingissä Markku Heikinheimon johdolla. Solistisen konsertoinnin lisäksi Kupari on toiminut myös kamarimuusikkona yhdessä laulajien, instrumentalistien ja kuorojen kanssa. Hän toimii tällä hetkellä Jämsän seurakunnan kanttorina.

Kuparilta on ilmestynyt suomalaista urkumusiikkia sisältävä äänite Laudatio Trinitatis vuonna 2015. Tammikuussa 2023 julkaistava levy Distances sisältää urkumusiikkia pohjoismaisilta säveltäjiltä, muun muassa jyväskyläläisen säveltäjä Kai Niemisen urkuteoksen. Levyn julkistamiskonsertti on Jämsän kirkossa 22.1. ja Taulumäen kirkossa 29.1.

Loppiaisen Telemann-Bach-konserttiin on vapaa pääsy.