Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aamulehti: Keuruulla toimii leipomo, joka määrättiin lopettamaan kiireellisesti – voi aiheuttaa vaaraa ihmisten terveydelle

Keuruun vanhan varuskunnan tiloissa toimiva tamperelainen Amissa Oy on saanut kaksi erillistä toimintakieltoa leipomotoimialalle. Asiasta kertoi sunnuntaina Aamulehti.

Lisäksi Aamulehden mukaan Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on määrännyt Amissan maksettavaksi 9 000 euron sakon. Sen toiminnassa on havaittu puutteita luvissa, työntekijöiden oikeuksissa sekä puhtaudessa.

Keuruun valvontaviranomainen teki Aamulehden mukaan tarkastuskäynnin vanhan varuskunnan tiloihin joulukuussa, jolloin leivonta ja myynti määrättiin loppumaan kiireellisesti. Toiminta on kuitenkin jatkunut.

Kiellon syynä olivat puutteet ja epäkohdat omavalvonnassa, tilojen soveltuvuudessa, tilojen kunnossa ja puhtaudessa, työvälineiden, laitteiden ja siivousvälineiden puhtaudessa, käsihygieniassa, työvaatteissa, henkilökunnan perehdytyksessä ja hygieniaosaamisessa. Valvontakäynnin mukaan epäkohdat vaarantavat elintarviketurvallisuuden ja aiheuttavat monen tekijän summana vaaraa ihmisten terveydelle.

Aamulehti pyysi juttua varten kommenttia Amissan yrittäjä Matti Janhoselta, mutta hän on kieltäytynyt kommentoimasta asiaa.

Aamulehden haastatteleman Keuruun ympäristöterveyspäällikkö Rebekka Kinnusen mukaan ympäristöterveyden valvontaviranomainen ei ole käynyt tarkastamassa kiellon noudattamista, eikä heillä ollut tietoa leipomotoiminnan jatkumisesta.