Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Meidän juttu | Monikulttuurikeskus Glorian kevätkausi alkoi taiteellisissa merkeissä Keski-Suomen museossa

Monikulttuurikeskus Glorian kevätkausi alkoi taiteen keskellä, kun suomen kielen kielioppaat ja oppijat vierailivat Keski-Suomen museon Graphein-näyttelyssä.

Näyttely esittelee lähes 100 grafiikan teosta Keski-Suomen museon vanhemman keskisuomalaisen taiteen kokoelmista.

Opastetulla kierroksella koordinaattori Sirpa Taulu-Puustisen kanssa tutustuttiin upeisiin taideteoksiin, ja työpajassa saatiin itse kokeilla grafiikan tekemistä. Innokkaasti taiteiltiin kohopainotekniikalla omia eläimiä ja maisemia, jotka sai ottaa mukaan. Uusilla kuvataiteilijoilla oli hauskaa, ja taidetuokion jälkeen kaikki tunsivat olevansa tulevia graafikoita.

Vierailu käytettiin myös suomen kielen oppimiseen. Luettiin ääneen taulujen nimiä, ja Kalat vartaassa miellettiin oitis saslikiksi. Pohdittiin miten Kirsi Neuvosen teos Pensselisika käännetään ukrainan kielelle, mikä aiheutti hilpeyttä. KeMu-vierailun jälkeen jatketaan suomen oppimista tiistai-, keskiviikko- ja torstaiaamuisin Gloriassa koko kevään ajan.