Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jyväskylän Lyseon lukiossa on tarjolla ainutlaatuinen it-alan mahdollisuus: "Onnistunut ja innostava avaus"

Informaatiotekniikan ammattilaiseksi voi saada tukevan pohjan jo lukio-opintojen aikana.

Jyväskylän Lyseon lukiossa on ainutkertainen mahdollisuus opiskella lukio-opintojen ohessa Jyväskylän yliopiston informaatioteknologian tiedekunnan opintoja. It-opinnoissa hyvin menestyneillä lukiolaisilla on mahdollisuus päästä suoraan ylioppilaskirjoitusten jälkeen tiedekunnan opiskelijoiksi ilman pääsykoetta.

– It-linjan opinnot sopivat lukiolaiselle, joka on kiinnostunut alasta, suunnittelee jatko-opintoja yliopistossa ja työtä informaatioteknologian ammattilaisena. Linja oli ensimmäisen kerran yhteishaussa keväällä 2022 ja se on pysyvästi osa Lyseon lukion tarjontaa. Tämän kevään yhteishaussa on tarjolla 30 opiskelupaikkaa, kertoo matematiikan opettaja ja It-linjan ryhmänohjaaja Erkki Luoma-aho.

Lukiolaiset ovat voineet jo aiemmin suorittaa it-opintoja osana Gradian, Jyväskylän yliopiston ja Jyväskylän ammattikorkeakoulun EduFutura-yhteistyötä. Linja on jatkumoa yhteistyölle, mutta toteutetaan nyt uudella otteella.

Olemme kuulleet huikeita uratarinoita.

Erkki Luoma-aho

– Halusimme opintoihin lisää yhteisöllisyyttä. Opintoja tehdään koulupäivän aikana omassa luokassa tutun ryhmän kanssa. Opiskelijat etenevät tehtävissä omaan tahtiin, mutta toimimme kollegani Jarkko Helinin kanssa apuopettajina. Itsenäinen ote opintoihin ja vastuun kantaminen ovat hyvää oppia tulevaisuutta varten.

Informaatioteknologiaa voi opiskella lukion aikana yhteensä 18 opintopisteen verran. Verkko-opintojen lisäksi opiskeluun kuuluu vierailuja yliopistossa ja paikallisissa yrityksissä.

– Saimme osallistua syksyllä ryhmän kanssa yliopiston meille tarjoamalle aloitusluennolle ja tutustua tiedekuntaan. It-linjan suunnittelussa ja toteutuksessa yhteistyö yliopiston kanssa on ollut mutkatonta ja helppoa, Erkki Luoma-aho kertoo.

Opettaja on kiitollinen myös paikallisten yritysten toimitusjohtajille, jotka ovat nähneet tarpeelliseksi yhteistyön lukion suuntaan.

– Yritykset ovat nähneet It-linjan potentiaalin ja avanneet ovensa meille. Olemme kuulleet huikeita uratarinoita. Opiskelijat ovat antaneet vierailuista hyvää palautetta.

Tämä juttu on julkaistu Keskisuomalaisen Koulutus & Rekry -liitteessä. Pääset näköislehteen tästä.