Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Verkkototeutukset tuovat joustoa opiskeluun Jyväskylän aikuislukiossa

Jyväskylän aikuislukion verkko-opintojen suosio on kasvanut vuosi vuodelta. Aikuislukion vastuurehtori Suvi Hirvijärvi arvelee, että syynä verkkototeutusten suosioon on halu opiskella omaan tahtiin ja sovittaa opinnot erilaisiin elämäntilanteisiin.

– Käytäntö on osoittanut, että meidän on kyettävä tarjoamaan erilaisia tapoja opiskella. Siinä missä toinen opiskelija kaipaa opiskeluarkeen aikatauluraameja ja saattaa pystyä keskittymään paremmin lähiopetuksessa, voi paljon aikaan sidottuja opintoja tekevä haluta opintoja verkkototeutusten kautta. Verkko-opinnot tuovat mukavan lisän myös maakunnan pienempien lukioiden opiskelijoille, Hirvijärvi kertoo.

Gradian Harjun kampuksella toimivassa aikuislukiossa on kehitetty jo pitkään verkko-opintoja. Niiden tarjottimelta löytyvät jo lähes kaikki pakolliset lukio-opinnot. Toteutuksessa hyödynnetään Moodle-oppimisympäristöä.

Meillä on jo paljon opiskelijoita, jotka ovat tehneet huomattavan osan opinnoistaan verkon kautta. Päivälukiossa opiskelevista nuorista osa opiskelee verkko-opintoina varsinkin reaaliaineita, joissa itsenäinen eteneminen voi olla helpompaa kuin esimerkiksi matematiikassa. Verkko-opinnoissakin on aina tarjolla opettajan tuki.

– Lisäksi olemme tuoneet valikoimaamme hybridiopintoja, joissa iltaoppitunneille voi osallistua Teamsin kautta. Jyväskylän ulkopuolella asuville tämä on houkutteleva tapa opiskella.

Joustavuus kuvaa Hirvijärven mukaan hyvin aikuislukion toimintafilosofiaa. Aikuislukiossa voi opiskella yksittäisiä opintojaksoja, vaikka lukio-opinnot olisi takavuosina saatu päätökseen. Toisaalta aikuislukioon voi lähteä tutkintotavoitteiseksi opiskelijaksi, jos lukio on vielä käymättä tai jäänyt kesken.

Tutkintotavoitteisia opiskelijoita on vuosittain lähes 200, yksittäisten aineiden noin 300.

– Aikuislukio sopii monenlaisiin elämäntilanteisiin. Meillä esimerkiksi lääketieteen opintoja suunnittelevat korottavat luonnontieteiden arvosanojaan. Toisaalta on niitäkin opiskelijoita, joilla lukio on nuoruudessa jäänyt kesken ja nyt he ovat päättäneet viedä urakan loppuun.

Opiskelu on tutkintoon tähtääville opiskelijoille ilmaista. Yksittäisiä aineita opiskelevien lukuvuosimaksu on 95 euroa, mutta sillä hinnalla voi tehdä opintoja niin paljon kuin haluaa.

Opintoihin voi ilmoittautua gradia.fi/aikuislukio -sivulla löytyvällä ilmoittautumislomakkeella.

Tämä juttu on julkaistu Keskisuomalaisen Koulutus & Rekry -liitteessä. Pääset näköislehteen tästä.