Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

MOT: Helsingin ja Jyväskylän väliset lennot lennetään lähes tyhjinä

Ylen MOT-ohjelmassa maanantaina esitettyjen lukujen valossa Jyväskylästä Helsinkiin lennettävien maakuntalentojen matkustajamäärät ovat pienimmät koko valtakunnassa. Keskimäärin lennon paikoista on täytetty noin kaksi kymmenestä, eli täyttöaste on hyvin alhainen. Korona pahensi jo ennestään huonohkoa tilannetta.

Valtio on tukenut maakuntalentoja vuosien varrella noin 40 miljoonalla eurolla. Nyt pohdinnassa on uusi tukikierros, jolla jaettavaa olisi 17 miljoonaa lisää, MOT kertoo. Maakuntalennot eivät ole muillakaan reiteillä matkustajamenestys, mutta Helsinki–Pori-välilläkin matkustajia on keskimäärin vain noin 10 paikalla lentokoneen 30 paikasta.

MOT-ohjelmasta päätellen maakuntalentojen suurimmat tukijat ovat elinkeinoelämän vaikuttajat ja poliitikot, joiden liikkumista lentokone nopeuttaa huomattavasti muihin liikkumisen keinoihin verrattuna. Ohjelmassa haastateltiin useita maakuntien poliitikkoja. Heistä suurin osa oli lentojen puolella. Samaten Ylen haastattelemista elinkeinoelämän edustajista, vaikka MOT huomauttaakin, ettei lentojen todellisista eduista elinkeinoelämälle ole tehty tutkimuksia.