Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keski-Suomen vihreille kaksi uutta kansanedustajaehdokasta: Heikki Susiluoma ja Tuija Elina Toikkanen

Keski-Suomen Vihreät on nimennyt uusia ehdokkaita huhtikuun eduskuntavaaleihin. Ehdolle asetettiin toimitusjohtaja ja tutkija, FT Heikki Susiluoma sekä musiikinopettaja, FT Tuija Elina Toikkanen.

Susiluoma on pitkän linjan luonnonsuojeluvaikuttaja ja maaseutututkija. Nykyisessä työssään toimitusjohtajana hän ennallistaa yritysten kompensaatiorahoilla suoalueita Hiilipörssi Oy:ssä. Lisäksi hän on puheenjohtaja osuuskunta Polku ja Pitkoksessa, joka kunnostaa retkeilyrakenteita yhdessä erilaisten toimijoiden, kuten Metsähallituksen Luontopalvelujen kanssa. Luontomatkailua Susiluoma on kehittänyt Ekointernet Oy:ssä.

Susiluoma on toiminut vuosikymmeniä aktiivisesti Suomen luonnonsuojeluliitossa erilaisissa luottamustehtävissä, paraikaa hän on Jyväskylän seudun yhdistyksen varapuheenjohtaja ja Keski-Suomen piirihallituksen jäsen.

Luonnonsuojelutyön lisäksi Heikki Susiluoma vaikuttaa Jyväskylän harrastajateatterikentässä näyttelijänä ja ohjaajana.

Tuija Elina Toikkanen on jyväskyläläinen filosofian tohtori ja Bachelor of Arts (pääaineena teatteri). Toikkanen toimii yhtenäiskoulun musiikinopettajana ja ohjaa ajoittain harrastajateatteriryhmiä ja esiintyy muusikkona.

Toikkanen on ollut mukana vihreässä kuntapolitiikassa eri rooleissa vuosina 2004–2021. Hän on toiminut kaupunkirakennelautakunnan jäsenenä, kaupunginvaltuutettuna, varavaltuutettuna, rakennus- ja ympäristölautakunnan jäsenenä ja puheenjohtajana sekä Jyväskylän Vihreiden puheenjohtajana.

Tällä hetkellä Toikkanen on mukana Jyväskylän seurakuntapolitiikassa kolmatta vaalikauttaan: hän on kirkovaltuuston jäsen, kirkkoneuvoston varajäsen sekä läntisen alueen aluejohtokunnan puheenjohtaja.