Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sähköhuoltotyöt käynnistivät aiheettoman hälytyksen vaarallisen aineen onnettomuudesta Sairaala Novaan – valmiuspäällikkö: Ei vaaraa

Keski-Suomen pelastuslaitos sai keskiviikkona iltapäivällä keskisuuren vasteen hälytyksen vaarallisen aineen onnettomuudesta Jyväskylässä.

Hälytys tuli kello 17.57 Sairaala Novaan kaasuhälytyksenä. Pelastuslaitoksen mukaan todellinen syy oli sairaalan tiloissa ollut sisäinen sähkökatko, joka aiheutti kaasuhälytysjärjestelmän laukeamisen jostain syystä.

– Todellista vaaratilannetta minkään kemikaalin tai kaasun takia ei ollut, pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Juho Laitinen kertoo.

Paikalla kävi viisi pelastuslaitoksen yksikköä sekä ensihoito ja poliisi.

Novan valmiuspäällikkö Jarkko Jäntti kertoi kello 19 aikaan, että ei ole vielä päässyt paikalle, mutta hänen saamansa tiedon mukaan tilanteen aiheuttivat suunnitellut sähköhuoltotyöt.

– Tuli yllätyksenä, että se vaikuttikin kaasuhälytysjärjestelmäämme aiheuttaen turhan kaasuhälytyksen.

Jäntin mukaan varsinaista sähkökatkoa ei aiheutunut muutoin kuin pariksi sekunniksi, kun varaverkko oli laitettu toimimaan huoltotöissä.

Mitään todellista vaaratilannetta ei ole Jäntin saamien tietojen mukaan ollut eikä tilanne vaikuttanut potilaiden hoitoon.

Myöhemmin Jäntin käytyä paikalla kävi ilmi, että sairaalasta olivatkin menneet sähköt osittain.

– En allekirjoita, että meillä olisi ollut todellisia vaaratilanteita, mutta en ehtinyt vielä kaikkea selvittämään, Jäntti kommentoi illalla.

Sairaala Novasta meni sittenkin osittain sähköt – "Häslinkiä henkilökunnalle ja potilaille"