Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

LNG-kaasusta aiheutui syttymisvaara, Nelostien liikenne katkaistiin Joutsassa Leivonmäellä

Nelostie avattiin jälleen liikenteelle Joutsassa kello kahdeksan aikaan perjantai-iltana. Pelastuslaitos päätyi lopulta vapauttamaan LNG-kaasun hallitusti.

Aiemmin aamulla kolarissa osallisena olleen kaasukäyttöisen raskaan ajoneuvon kaasupolttoainejärjestelmä alkoi vuotamaan LNG-kaasua ajoneuvon nosto-ja hinaustyön yhteydessä Nelostiellä Leivonmäellä Havumäentien läheisyydessä. LNG-kaasu eli maakaasu on ilmaa kevyempää, palavaa kaasua.

Kaasusta aiheutuvan syttymisvaaran vuoksi pelastuslaitos eristi lähialueen ja katkaisi liikenteen Nelostiellä. Pelastuslaitos tiedotti kello 17.37, että se tukkii parhaillaan vuotoa. Paikalla oli käytössä liikenteen ohjaus ja liikennettä ohjattiin kiertotielle.

Nelostie oli Leivonmäellä puolitoista tuntia poikki – rekka ja henkilöauto kolaroivat

Kello 18.45 pelastuslaitokselta kerrottiin, että tilanne on edelleen käynnissä. Liikennettä ohjattiin tuolloin kiertotielle Toivakka–Kangasniemi–Joutsa-reittiä. Vuotavan kaasusäiliön tukkimistyö oli edelleen kesken.

Paikalla oli aikaisemmin kiertotie Toivakasta Rutalahdentien kautta, mutta siellä ajautui osittain pois tieltä puutavararekka tukkien kokonaan tämän kiertoreitin. Tässä onnettomuudessa ei sattunut henkilövahinkoja. Rutalahdentie oli edelleen poikki kello kahdeksan aikaan illalla.

Kaasulle altistui alkuvaiheessa yksi henkilö, jonka ensihoito tarkasti paikan päällä. Altistunut kuului hinaus- ja nostotyötä suorittamaan tulleiden urakoitsijoiden työntekijöihin. LNG-kaasu on kylmää purkautuessaan.

Pelastuslaitos sai hälytyksen vaarallisen aineen onnettomuudesta kello 15.41.

Valtateillä oli perjantaina todella liukasta, ulosajoja Muuramessa, Laukaassa, Jämsässä ja Joutsassa – liikenne sujuu jälleen Ysitiellä Lievestuoreella