Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tulevan kesän Joutopäivät rakentuu taidelaitos Haihatuksen ja Joutsan kunnan yhteistyönä – päätapahtumaa seuraa Joutoviikko

Joutsan kunta ja taidelaitos Haihatus ovat sopineet yhteistyöstä vuoden 2023 Joutsan Joutopäivien järjestämiseksi. Joutopäivät juhlitaan 1.–2.7.2023 Haihatuksessa ja sen lähialueella.

– Tavoitteenamme ei ole toistaa asioita täsmälleen sellaisina kuin ne on aina tehty, vaan perehdyttyämme Joutopäivien historiaan lähdimme pohtimaan perinteiden ja nykyisyyden suhdetta. Mitä historiasta halutaan säilyttää ja miten se elävöityy tapahtuman muotoon? Entä miten elävän perinnön rinnalle tuodaan uusia, nykykävijöitä palvelevia tapahtumaelementtejä, Haihatuksen toiminnanjohtaja Risto Puurunen kertoo.

51 vuotta täyttävät Joutopäivät tulee olemaan yhdistelmä uutta ja vanhaa. Luvassa on elävästä kyläkulttuuriperinnöstä ammentavia “nostalgianostoja”, paikallistuotteiden; lähiruuan, juoman ja käsitöiden tori, musiikkia, sirkusta, taidetta, kisailuja, yhdessä olemista ja tekemistä. Joutopäivien suunnittelutyöryhmä vastaa päätapahtuman ohjelmasisällöistä.

Suunnitteilla on lisäksi päätapahtumaa seuraava Joutoviikko, jossa kannustetaan paikallisia toimijoita järjestämään omia tapahtumia ja tempauksia ympäri Joutsaa. Joutoviikon aktiviteetit kerätään yhteiseen menovinkki-kalenteriin, ja ne pääsevät osaksi Joutopäivien yhteismarkkinointia.

Joutoviikko huipentuu lauantaina 8.7. järjestettävään Joutsa Chopper Show'hun. Joutsan kunta tukee vuoden 2023 Joutopäiviä 20 000 eurolla.

Joutsan Joutopäivät järjestetään 1.–2.7.2023 taidelaitos Haihatuksessa ja sen lähialueella. Päätapahtumaa seuraa Joutoviikko.