Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Meidän juttu | Monikulttuurikeskus Gloriassa on niin runsaasti innokkaita oppijoita, että kielioppaita tarvitaan lisää

Monikulttuurikeskus Glorian suomen kielen ryhmissä on innokkaita oppijoita ollut viime aikoina niin paljon, että vapaaehtoisia kielioppaita tarvitaan lisää. Kaikki tilat keittiötä myöten ovat tiistai-, keskiviikko- ja torstaiaamuisin tupaten täynnä opinhaluisia ihmisiä, ja tuolejakin on jouduttu etsimään lisää. Tiistaina 31.1. Glorian kielioppaat kokoontuivat kuukausittaiseen tapaamiseen keskustelemaan tilanteesta ja suunnittelemaan kevään aikatauluja, ryhmiä ja tapahtumia. Alkajaisiksi syötiin maukasta linssikeittoa ja juotiin kahvit suklaan kera.

Kielioppaat ovat tärkeä ja olennainen osa opetustuokioita etenkin suomen kielen ryhmissä, joissa käy yli 30 useaa eri äidinkieltä puhuvaa oppijaa aamuisin kolme kertaa viikossa. Kielioppaan ei tarvitse olla opettaja, vaan hän opastaa ja ohjaa oppijaa kädestä pitäen uuden kielen kiemuroihin. Oppiminen tapahtuu leppoisasti pienissä ryhmissä välillä keskustellen. Tule vapaaehtoiseksi Gloriaan, tutustut uusiin ihmisiin ja saat hyvän mielen.