Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Podcast | Neljä miljardia päivässä – jalkapallo-otteluiden tulosten manipulointi on kansainvälinen ilmiö, jossa liikkuu hurjia rahasummia

Radio Keskisuomalaisen aamulähetysten urheilu-aiheinen keskusteluohjelma Sporttiraati pureskeli tällä viikolla jalkapallovedonlyöntiä ja siihen liittyviä lieveilmiöitä. Raadissa olivat jyväskyläläinen ammattivedonlyöjä Olli Koski sekä JJK:n myynti- ja markkinointijohtaja Joni Vesalainen.

Otteluiden lopputulosten ja maalimäärien manipulointi on kansainvälinen ilmiö, jonka ympärillä pyörivät rahavirrat ovat mammuttimaisia. Manipuloinnista käytetään nimitystä fiksaaminen. Mutta miten fiksaaminen nykyään tapahtuu? Se on jotain aivan muuta kuin sitä, että epäilyttävä hiippari seisoo maalin takana rahasalkku kädessä. Entä miksi Suomi on otollinen maa manipulaatiolle?

Suomalaisesta jalkapallosta löytyy lukuisia esimerkkitapauksia fiksaamiseen liittyvistä hämärähommista. Esimerkiksi AC Allianssin ja RoPSin takavuosien tapaukset saivat aikoinaan valtavasti julkisuutta. Myös JJK:n maalivahti Mihaly Szerovay yritettiin lahjoa vuonna 2009 varmistamaan JJK:n tappio Veikkausliigaottelussa.

Paikallisista urheilu- ja liikuntavaikuttajista sekä alan värikkäistä persoonista koostuva Sporttiraati kokoontuu radiossa aina keskiviikkoaamuisin. Ohjelmassa kuullaan avointa ja suoraa puhetta, vahvoja mielipiteitä sekä tositarinoita kulisseista urheiluun liittyvistä ilmiöistä sekä ajankohtaisista asioista.

Sporttiraati kuullaan Radio Keskisuomalaisen aamulähetyksessä aina keskiviikkoisin kello 8 uutisten jälkeen.