Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pk-yritysbarometrin tulokset lähestyvät historian pohjalukemia Keski-Suomessa – "Suunta on vain ylöspäin"

Keski-Suomen pk-yritysten suhdannenäkymät ovat heikentyneet edelleen, selviää pk-yritysbarometrin vastauksista. Näkymät ovat kuitenkin edelleen valtakunnan keskiarvon tasolla. Yritysten arviot liikevaihdon, kannattavuuden ja innovaatioiden kehityksen osalta jopa ylittävät keskiarvon.

– Hurraamista ei tästä huolimatta ole meillä eikä muualla, mittausajalla vain finanssikriisin aikaan on mennyt huonommin, Keski-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Sanna-Mari Jyräkoski kommentoi.

Suhdannenäkymät ja kasvuodotukset ovat maakunnassa edelleen valtakunnan tasoa korkeammalla, mutta investointien määrän odotetaan jäävän muuta maata reilusti pienemmäksi.

– Suunta on vain ylöspäin. Nostan esiin rakennusalan merkittävänä toimialana ja pk-yritysten työllistäjänä Keski-Suomessa. Sen lannistunut tilanne heijastuu laajasti koko aluetalouteen. Nyt on erinomainen aika purkaa tiestön korjausvelkaa ja laittaa suunnitteilla olevat julkiset rakennushankkeet nopeasti käyntiin. Hippos osittain julkisena hankkeena on yksi esimerkki, Jyräkoski vetoaa.