Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Podcast | Rakennusala on köysissä – taloyhtiöt lykkäävät saneerauksia ja uudisrakentaminen vähentyy

Radio Keskisuomalaisen Sijoitusradion helmikuun jaksossa keskusteltiin keskisuomalaisten yritysten näkymistä vuodelle 2023. Yrityskohtaiset erot ovat suuria; osalla lähitulevaisuus vaikuttaa hyvinkin valoisalta ja toiset taas kärsivät kustannusten sekä korkojen noususta huomattavasti enemmän. Yleinen maailmantalous kohtelee myös eri toimialoja eri tavoin. Esimerkiksi syklinen rakennusala on pinteessä, kun taloyhtiöt lykkäävät remontteja tulevaisuuteen ja kuluttajan ostovoiman lasku sekä korkojen nousu heijastuu vääjäämättä asuntokauppaan. Sijoitusradiossa keskisuomalaisten yritysten tilannetta avaa OP Keski-Suomen yrityspankin asiakkuusjohtaja Juha Puttonen.

Osakemarkkinoilla on koettu railakasta nousua lokakuusta asti, mikä on saanut monet pohtimaan, onko syksyn alho kääntynyt jopa liialliseksi optimismiksi. Inflaatio on osoittanut laantumisen merkkejä, mutta on edelleen korkeissa lukemissa. On mahdollista, että keskuspankit jatkavat koronnostoja odotettua kauemmin ja odotettua korkeammalle. Tämä olisi osakkeiden arvoille myrkkyä. Tätä nuorallatanssia Sijoitusradiossa pohtii puolestaan OP Keski-Suomen senior varainhoitaja Emma Mäkinen.

Sijoitusradio kuullaan radiossa kerran kuukaudessa perjantaina kello 12.30 ja uusinta lauantaina kello 15. Ohjelma on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä OP Keski-Suomen kanssa.