Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Podcast | Kaksi ihmistä syö samalla tavalla ja pesee hampaitaan yhtä ahkerasti – miksi toisen hampaat silti reikiintyvät toista herkemmin?

Radio Keskisuomalaisen ohjelmassa Suu suutelukuntoon jututetaan hammashoidon ammattilaisia suun terveydestä ja sen vaikutuksista ihmisen kokonaisvaltaiseen terveyteen. Ohjelman kolmannessa jaksossa keskusteltiin hampaiden reikiintymisestä hammaslääkäri Henri Kiviahon kanssa.

Hampaiden reikiintyminen ei ole harvinaista, mutta monia ihmetyttää se, miksi toisten ihmisten hampaat reikiintyvät toisia helpommin. Voi olla jopa niin, että vähemmän tunnollisesti hampaitaan hoitavalla ja epäsäännöllisillä ruokailurytmeillä varustetulla ihmisellä ei ole koskaan ollut reikiä, mutta säännöllisiä ruokailurytmejä noudattavalla ja aamuin sekä illoin hampaitaan hoitavalla reikiä on ollut useita. Lähes aina syy tähän löytyy lapsuudesta.

Suu suutelukuntoon kuullaan radiossa kahdesti kuukaudessa maanantaisin ja torstaisin. Seuraava jakso on torstaina 16.2. klo 12.30 ja uusintana maanantaina 20.2. klo 18.30. Ohjelma on toteutettu kaupallisessa yhteistyöttä Hammassirkun kanssa.