Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Meidän juttu | Glorian kässäryhmässä muun muassa ommellaan ja askarrellaan

Monikulttuurikeskus Gloriassa neulotaan, virkataan, ommellaan ja askarrellaan kahden tunnin ajan keskiviikkoisin. Iltapäivällä 25.1. paikalle ilmestyi monta iloista ihmistä, jotka halusivat käsilleen kivaa tekemistä. Vuorossa oli lautasliinailu, joten kupit, kipot ja kotelot päällystettiin ja koristeltiin kauniilla servieteillä. Aiheet vaihtelivat ruusuista ja maisemista muumeihin, ja pian pyöreät karkkirasiat muuntautuivat kukallisiksi kynäpurkeiksi.

Leikkaamisen ja liimaamisen ohessa maisteltiin makeisia, pitihän laatikot saada tyhjiksi. Kevään kuluessa keksitään kaikenlaisia kiinnostavia käsitöitä, joten tule mukaan hauskaan porukkaan vaihtamaan ajatuksia. Voit myös jatkaa omaa neulomustasi ja kutoa sukkaa tai pipoa.

Välillä väitellään kumpaa tehdään: neulotaan vai kudotaan. Juttu luisti tällä kertaa suomen lisäksi englannin, ranskan ja sinhalan kielillä, mutta kässäryhmässä ei kielellä ole väliä, sillä nurjat silmukat ja virkkuukoukun käyttö näytetään kädestä pitäen.